Completarea stocurilor de manuale școlare

Distribuie pe:

În anul școlar 2017-2018, procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele I-IV, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de județe, până la începutul acestei luni. Zilele următoare, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia și în județele aflate în acest moment la un nivel de 95%.

Art. 64, alin. 9 din Legea educației naționale nr.1/2011, prevede că „elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite, atât pentru învățământul în limba română, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale".

Conform datelor oferite de Ministerul Educației Naționale, ,,pentru clasele VI-XII, inspectoratele școlare județene au încheiat contracte de retipărire cu editurile care dețin titlurile solicitate de școli, iar livrarea către depozitele de carte școlară din județe este în desfășurare. În majoritatea județelor, rata de livrare este de aproximativ 97%. În perioada imediat următoare, editurile vor furniza și celelalte pachete de manuale școlare, astfel încât, la începutul noului an școlar, elevii din clasele I-IV și VI-XII vor avea manualele necesare derulării în condiții normale a activității instructiv-educative".

Asigurarea manualelor școlare pentru clasa a V-a

În ceea ce privește asigurarea manualelor școlare pentru clasa a V-a, licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) se află în etapa soluționării contestațiilor formulate de edituri. 18 din cele 25 de loturi de manuale ofertate au fost contestate. Acordurile-cadru cu editurile câștigătoare au fost semnate pentru cele șapte discipline la care nu au fost depuse contestații, în perioada 7-11 august, unitățile de învățământ urmând să își exprime opțiunile în raport cu titlurile ce vor fi contractate.

În Ordinul de ministru nr. 3.590/5.04.2016, care aprobă planul-cadru pentru învățământul gimnazial, pentru clasa a V-a sunt prevăzute următoarele discipline în trunchiul comun (TC): limba și literatura română, limbă modernă 1, limbă modernă 2, matematică, biologie, educație socială, istorie, geografie, religie, educație plastică, educație muzicală, educație fizică și sport, educație tehnologică și aplicații practice, informatică & TIC, consiliere și dezvoltare personală.

La nivel național, în anul școlar 2017-2018, sunt așteptați în clasa a V-a, 171.115 elevi. 

Lasă un comentariu