„Un zâmbet pentru bunici", Tabăra de Pictură a sângeorzenilor la Gledin

Distribuie pe:

Iubirea ce-o poartă Dumnezeu oamenilor o întâlnim la tot pasul, la Gledin, oamenii și faptele scriu istorie, se înfăptuiesc visele celor ce îndrăznesc să viseze, ale celor care cred în minuni. Părintele paroh Ioan Titieni a realizat ceea ce mulți nici nu îndrăznesc să spere: a finalizat construirea Bisericii Ortodoxe, a construit un așezământ pentru copii, o bibliotecă, un altar de vară, o capelă, iar acum se află în construcție un așezământ pentru bătrâni. Susținerea financiară - din partea domnului Peter Schüller, a familiei dânsului și a unor luxemburghezi cu dragoste pentru România, pentru români și pentru Gledin.

Născută din fructuoasa colaborare a preotului paroh Ioan Titieni al Parohiei Ortodoxe din Gledin, cu preotul paroh Eugen Bărăian al Parohiei Ortodoxe II din Sângeorgiu de Mureș și cu Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, Tabăra de Pictură „Un zâmbet pentru bunici" s-a desfășurat în perioada 20-25 iulie 2017. Tabăra de pictură a avut un scop nobil: ca așezământul să devină plăcut, cald și primitor. Astfel, un număr de 25 de picturi lucrate în ulei pe pânză, lucrate sub directa îndrumare a doamnei Pădurean Klara, au fost donate așezământului care va găzdui persoane vârstnice din județele Bistrița-Năsăud și Mureș. Artiștii: Gabriela Borda, Balázs Krisztina, Claudia Bărăian, Orbán Ferecz, Oroian Rita, Pădurean Klára, Cornelia Todoran din Sângeorgiu de Mureș și Maria Mera din Reghin, au pictat cu plăcere și multă inspirație.

Vernisajul Taberei de Pictură „Un zâmbet pentru bunici" a avut loc în data de 25 iulie 2017, cu ocazia deschiderii oficiale a așezământului de bătrâni, ocazie cu care s-a oficiat o slujbă de sfințire a așezământului, iar invitații speciali: Vasile Puică, vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Cira, primarul comunei Monor, Maria Precup, primar al municipiului Reghin, doamna Sorina Bloj și domnul Ilarie Gh. Opriș și-au arătat prețuirea pentru efortul depus, au mulțumit domnului Peter Schüller și investitorilor din Luxemburg, pentru ajutorul financiar oferit și pentru dăruirea și dragostea ce-o poartă Gledinului.

Cu credință, cu dragoste și cu binecuvântarea lui Dumnezeu, totul este posibil, omul poate visa și, cu ajutorul lui Dumnezeu, visele prind viață, capătă consistență, într-un cuvânt, devin realitate. La Gledin, un loc minunat, cu oameni minunați, se întâmplă, așa cum este și firesc, minuni. Peisajele și florile realizate în tabăra de pictură încununează munca depusă pentru acest scop nobil. Cinste lor!!!

Lasă un comentariu