„Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă; chiar când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea." (Pilde 22,6)

Distribuie pe:

Educația a fost, este și va fi un deziderat al ființei umane. În lumea secularizată în care trăim avem nevoie de o educație socio-moral-religioasă mai mult decât oricând, deoarece observăm că ființa neamului nostru românesc este zdruncinată. Desigur că în procesul formativ-educativ al tinerilor un rol determinant îl are Biserica, Școala și Familia. De la început trebuie să menționăm buna colaborare între Biserică și Școală, susținută de Consiliul Local Vătava, prin domnul primar Șular Zaharie.

Conștienți de aceste realități, anul acesta am organizat a doua ediție a ,,Școlii de vară", un proiect dedicat copiilor din comunitatea noastră și nu numai, care doresc să afle mai mult, să se cunoască mai bine, să comunice, să își descopere ,,talanții" priceperii lor, să se bucure de frumusețea copilăriei, să se apropie de Dumnezeu. Toate aceste activități au fost desfășurate cu binecuvântarea Î.P.S. Irineu al Alba Iuliei, iar încununarea proiectului a avut loc în ziua de 30 iulie 2017, prin săvârșirea Sf. Liturghii, de către pr. inspector Florin Parasca, duhovnicul Facultății de Teologie din Alba Iulia, dimpreună cu pr. paroh Vasile Rotaru. La finalul slujbei a fost susținută cateheza ,,Maica Domnului - povățuitoarea" de către părintele inspector pentru cateheza parohială Alba Iulia. De asemenea, au fost sfințite icoanele pe sticlă realizate de către  tineri și copii.

„Școala de vară" s-a adresat copiilor și s-a desfășurat în perioada 10-30 iulie 2017 și a implicat, pentru buna desfășurare, cadre didactice, studenți, voluntari și preotul paroh. S-a organizat o excursie la Alba Iulia, pentru elevii premianți ai claselor gimnaziale și absolvenții clasei a VIII-a, și una la Salina Praid și Stațiunea Sovata, pentru cei din clasele primare. De interes s-au bucurat și activitățile desfășurate în această perioadă la centrul catehetic al parohiei, amintind aici câteva dintre ele: Activități recreative; Matematică distractivă - jocuri de logică și perspicacitate; Știați că?...; Lectură de vacanță; Jocuri sportive; Desene animate; Vizionare filme; Desene; Karaoke; Litografii ; Picnic alături de oaspeți de la Cernăuți; Pictură pe piatră; Ecologizare; Igienă; Ateliere de creație; Vizită la situl arheologic din sat.

La buna desfășurare a acestor activități și-au adus contribuția cadre didactice de la școala din localitate: d-na director Șular Ioana, Cioată Pantelimon, Vlasa Maria, German Victoria, Crăciun Cristina, Simionca Sorin, Moțoc Viorica, Covrig Victor,precum și de la alte școli: Truția Georgeta, Nițu Aurelia, Nițu-Moțoc Elena, Creța Valerica, Rotaru Bianca. Pentru că ne aflăm în anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești, distinsul profesor de religie Vodă Ioan Vasile, de la Gimnaziul Europa din Tg.-Mureș, a avut un rol determinant în cadrul taberei organizate în acest sens.

A fost un proiect reușit, care s-a bucurat de un succes deosebit, în rândul tinerilor și al copiilor, având un impact pozitiv și asupra comunității. Avem nădejdea că vom continua și în anii următori, călătorind cu Domnul Hristos pe cărările vacanței și deprinzând lucrurile cele folositoare pentru viață.

 

Lasă un comentariu