Fizica, Patria și... Credința

Distribuie pe:

„Marele fizician englez Issac Newton, 30 de ani a fost ateu. După ce a descoperit «Legea gravității universale» și a văzut că fiecare planetă atrage una mai mică decât ea și nu o lasă să se depărteze și nici să se sfărâme sau să meargă în neregulă în lumea astrelor cerești, a pus aparatele pe masă și a spus: «Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale»" (Mărturii Ortodoxe).

Ilie Cleopa (1912-1998), arhimandrit, stareț al mănăstirii Sihăstria, autodidact, trăitor adânc al credinței ortodoxe

***

„Există o PATRIE. În afara granițelor ei îți dai seama că te găsești în surghiun și fără niciun rost. EXILUL nu sfâșie: te macină. Nu te mai adăpi decât cu visuri și joci numai cu zaruri fără numere pe ele. Puțin mai contează bunătatea. Nu mai ești decât regele unui regat de umbre" (Gânduri).

Antoine de Saint Exupéry (1900-1944), romancier, eseist, reporter, jurnalist, aviator căzut la datorie în cel de-Al Doilea Război Mondial deasupra Mării Mediterane; a scris „Micul prinț", fiind printre cele mai traduse cărți, în 110 limbi

***

„Părinții voștri din vechime, prin CREDINȚĂ au biruit împărății, au făcut dreptate, au dobândit făgăduințele, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul sabiei, s-au împuternicit, din slabi ce erau s-au făcut tari în război, au întors taberele vrăjmașilor pe fugă; unele femei și-au luat morții lor înviați. Iar alții au fost chinuiți, neprimind izbăvirea, ca să dobândească mai bună înviere".

Cei din vechime, prin CREDINȚĂ, au fost uciși cu pietre, au fost puși în cazne, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți. FĂRĂ CREDINȚĂ NU ESTE CU PUTINȚĂ SĂ FIM PLĂCUȚI LUI DUMNEZEU, CĂCI CINE SE APROPIE DE DUMNEZEU TREBUIE SĂ CREADĂ CĂ EL ESTE ȘI CĂ SE FACE RĂSPLĂTITOR CELOR CARE ÎL CAUTĂ".

EPISTOLA către EVREI, considerată un adevărat tratat de dogmatică și una din cele mai bune scrieri ale Sfântului Apostol Pavel

P.S. „Mâniați-vă și nu greșiți; soarele să nu apună peste mânia voastră. Nici nu dați loc diavolului. Cel ce fură să nu mai fure, ci mai vârtos să se ostenească lucrând cu mâinile Sale, lucrul cel bun, ca să aibă să dea și celui ce are nevoie. Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă". (Efeseni 4, 26-29).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII 

Lasă un comentariu