Misiunile Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș - îndeplinite cu succes!

Distribuie pe:

Joi, 3 august, a.c., în cadrul unei conferințe de presă, dl colonel Filipaș Tiberiu Adrian, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, și lt. Anca-Roxana Moțoc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, au prezentat activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș derulată în luna iulie a anului 2017.

Statistic, în luna iulie a acestui an, I.J.J. Mureș, a desfășurat peste 450 de misiuni, independent și în cooperare cu Poliția. Scopul acestora a fost creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. Efectivele de jandarmi au fost organizate în patrule de menținere a ordinii publice și în echipaje de intervenție, în zonele de interes operativ din mediul urban și rural.

 O prioritate pentru efectivele instituției a constituit-o asigurarea ordinii publice și siguranței participanților la manifestări cultural-artistice, religioase, promoționale, sportive sau de protest. Referitor la acest aspect, lt. Anca- Roxana Moțoc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, a precizat:

,,Pe acest segment au fost executate peste 75 de misiuni, cu un efectiv cumulat de 233 de jandarmi, pe parcursul cărora colegii noștri au oferit sprijin de specialitate organizatorilor, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională și au răspuns prompt diverselor solicitări venite din partea cetățenilor. Drept urmare, toate adunările publice s-au desfășurat în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și nu au degenerat în acțiuni turbulente, de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori a domeniului public.

Din cele peste 450 de misiuni, 390 au constat în misiuni de menținere a ordinii publice, independent și în cooperare cu Poliția, cu un efectiv cumulat de 1.185 de jandarmi."

Dl colonel Filipaș Tiberiu Adrian, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, a vorbit și despre necesarul de resursă umană, subliniind faptul că I.J.J. Mureș, la ora actuală, nu are probleme majore, deosebite, cu care să se confrunte:

 ,,Anul acesta, 20 de colegi și-au depus rapoarte pentru trecerea în rezervă, probabil că vor urma și alte solicitări. (...) Toate elementele de structură a sistemului național de apărare au nevoie de resursă umană, la momentul acesta. Anul trecut dinamica de personal nu a fost la fel de consistentă, inspectoratul având un procent de 6% posturi vacante. Anul acesta nu se menține, ci va crește procentul de posturi vacante."

Întrebat despre situația ratei infracționalității în județul Mureș, comparativ cu anul trecut, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, a punctat:

,,În rezultatele care s-au prezentat pe anul trecut la evaluarea activității unității și de către noi și de către poliție, s-a înregistrat pe anul trecut o scădere. (...) Lucrurile se mențin sub control, și Poliția, și Jandarmeria fac eforturi în direcția asta. Nu există probleme mari la nivelul județului, nu există un grup care să terorizeze orașul, județul, nu există o sursă de infracționalitate care să nu fie controlată sau să nu fie avută în vedere.

Asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine și siguranță publică reprezintă o prioritate permanentă pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, care prin structurile sale teritoriale caută să identifice cele mai eficiente forme și modalități de realizare a acestui obiectiv" - a ținut să precizeze dl colonel Filipaș Tiberiu Adrian - inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Lasă un comentariu