ACASĂ LA HUNDORF

Distribuie pe:

„Hundorful este portretizat de rutinele zilnice, un spațiu unde localnicii modelează prezentul. În diversitatea oferită de împrejurimi, mereu ești în căutarea și exploatarea armoniilor cromatice ale naturii, acordurile dintre gri-urile periferice ale satului mai mult sau mai puțin colorate, devin o sursă de inspirație pentru orice artist, rețelele de forme și linii din care este alcătuit se rezumă la simplificarea în manieră geometrizată, construite și aranjate intr-un fel cum numai oamenii locului știu să o facă." (Lucian Brumă, artist plastic)

În organizarea Asociației „Acasă la Hundorf", este în curs de desfășurare proiectul „Școala de vară de la Hundorf", susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român și Consiliul Județean Mureș. Parteneri: Primăria comunei Viișoara, Clubul Ilustratorilor București și Consistoriul Evanghelic din Sighișoara.

În prima săptămână a manifestării, artiștii rezidenți Silvia Florean, Ionuț Crava (studenți ai Universității Naționale de Artă București) și Liviu Acasandrei (absolvent de Master la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca) au realizat o serie de lucrări de pictură și grafică, postate pe site-ul Asociației, acasalahundorf.wordpress.com.

În această perioadă, în tabăra de vară au fost prezenți artiștii Lucian Brumă și Isac Gheorghe, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu" din Iași.

La 19 august, ora 16, la Biserica Evanghelică din Hundorf (Viișoara) vor avea loc Colonia artiștilor, prezentarea publică a rezultatelor rezidențelor, expoziții în cadrul cărora vor putea fi admirate lucrările realizate în timpul taberei, iar artiștii participanți vor răspunde întrebărilor publicului.  

Lasă un comentariu