Peste 100 de delfini, eșuați pe litoralul românesc în acest an CAMPANIA „ADOPTĂ UN DELFIN"

Distribuie pe:

Potrivit mediafax.ro, de ,,Ziua Delfinului", pe 5 august, ONG Mare Nostrum a decretat zi de doliu. Motivul îl reprezintă situația gravă înregistrată în acest an, privind numărul ridicat de delfini eșuați pe litoralul românesc, până în prezent fiind înregistrate 119 cazuri.

Potrivit Mare Nostrum, de la începutul anului și până în prezent, echipa de specialiști a organizației s-a deplasat la 119 sesizări, toate fiind cazuri de delfini eșuați.

,, Situație similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini au eșuat din cauza plaselor pescărești, pe toată durata anului. Din acest motiv, pentru a trage un semnal de alarmă privind situația dramatică a cetaceelor din Marea Neagră, Mare Nostrum pune doliu pe o zi care ar fi trebuit să fie de celebrare a cetaceelor, nu de informare asupra faptului că ajung pe cale de dispariție", se arată într-un comunicat de presă transmis de ONG Mare Nostrum.

De asemenea, ONG-ul relansează campania ,,Adoptă un delfin", încercând astfel să salveze cetacee, în condițiile în care, spune organizația, autoritățile nu se implică deloc.

  Reprezentanții Mare Nostrum mai spun că organizația suportă deplasările pentru toate sesizările legate de delfini eșuați exclusiv din donațiile pentru campania „Adoptă un delfin".

Ca și costuri, o deplasare variază între 150 și 450 de lei, fără a adăuga costurile de incinerare. Pentru deplasările în zona Delta Dunării, costurile se ridică la 1.000 - 2.000 de lei.

,, Drept pentru care, ONG Mare Nostrum relansează campania Adoptă un delfin, unica sursă financiară care ajută, în acest moment, echipa să desfășoare monitorizări terestre și acvatice privind conservarea delfinilor. Pentru asta, lansăm invitația tuturor iubitorilor de delfini și tuturor celor care conștientizează problema, să ne arate cât de mult țin la cetacee, printr-un scurt testimonial video. Primele 5 persoane care ne trimit testimoniale video în luna august vor putea deveni părinții unuia dintre cei aproape 500 de delfini identificați în monitorizările noastre, fără costuri, pentru o perioadă de un an de zile. Totodată, testimonialele lor îi vor putea convinge și pe ceilalți să ne susțină", se arată în comunicat. 

Lasă un comentariu