Centenarul bătăliei de la Mărășești, pregătire pentru 2018

Distribuie pe:

Sute de unioniști din România și Republica Moldova vor marca Centenarul celei mai importante acțiuni militare românești din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărășești. Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, duminică, ora 18:00.

Participanții din București, Chișinău, Iași, Galați, Constanța, Brașov și Cluj vor flutura steaguri tricolore și vor afișa bannere cu mesaje referitoare la importanța bătăliilor purtate de Armata Română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 și despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.

„Vom aduce un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat și ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de țară al României, care nu poate fi altul decât unirea cu Republica Moldova! Este cel mai potrivit moment să spunem <<Peste voința populară nu se trece!>>", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

După manifestarea de la Mărășești, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din București va fi lansată Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018 la care aderă 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și Diaspora.

 

Lasă un comentariu