LANSAREA LA TÂRGU-MUREȘ A ,,PROGAMULUI DE ȚARĂ"

Distribuie pe:

Din neastâmpărul unei minți mereu căutătoare de soluții salvatoare pentru această Românie bolnavă, subnutrită, furată, prădată, vândută, aflată la intersecția prea multor interese politice, economice, militare, revoluționarul târgmureșean VASILE FĂRCAȘ a conceput, SINGUR, un document de excepție: PROGRAMUL DE ȚARĂ - REVOLUȚIA PAȘNICĂ, STARTEGIE DE DEZVOLTARE PE TERMEN MEDIU, document prezentat în premieră spre dezbatere publică, joi 3.08.2017, la Centrul de Dezbateri Social-Politice și Culturale ,,Emil Aurel Dandea" din Tg.-Mureș.

Moderatorul acestei activități, domnul DIMITRIE POPTĂMAȘ, a făcut o scurtă prezentare a autorului, scoțând în evidență importanța documentului și a momentului în care are loc lansarea acestuia, asigurându-ne de buna-credință și bunele intenții ale domnului Vasile Fărcaș atunci când a conceput acest incitant document.

Prezentarea „Programului de Țară" a fost făcută de domnul LAZĂR LĂDARIU și domnul MIHAI T. MORARIU, documentul suscitând vii dezbateri la persoanele prezente la eveniment, semn că el este actual, de interes și că exprimă soluții agreate și dorite de cetățenii acestei țări.

Domnul LAZĂR LĂDARIU a subliniat că acest program este bine structurat, oportun, izvorât dintr-o mare flexibilitate în gândirea autorului, el vizând: independența noastră economică și financiară, consolidarea sistemului de drept, ,,expansiunea economică" a produselor românești, amendarea Constituției actuale pentru a se putea emite noi legi fiscale, economice, de impact pentru economie, reorganizarea instituțională a țării etc. pentru a se putea redefini rolul Parlamentului și nu al parlamentarilor, rolul și importanța forțelor armate, a învățământului, a infrastructurii, toate pentru crearea unei ,,REPUBLICI A NORMALTĂȚII". Termen de aplicare: 1 an și 6 luni.

Domnul MIRCEA T. MORARIU și-a axat prezentarea programului scoțând în evidență rolul major pe care ar trebui să îl aibă tinerii în implementarea lui. În acest sens ar fi nevoie de cât mai mulți tineri în Parlament, tineri care să schimbe legile actuale, legi care constituie în prezent, după opinia sa, originea tuturor relelor din această țară. E nevoie de o sinergie care să unească sub o idee colectivă toate forțele nepătate ale acestei țări, iar la opoziția la schimbare a acestei puteri corupte să se uzeze de referendum. Suntem prea închistați în această situație de lentoare, de neimplicare, având deja un comportament de turmă. Punem prea puțin preț pe însănătoșirea sufletului nostru bolnav de toate relele acestei lumi.

Autorul programului, VASILE FĂRCAȘ, a ținut să remarce faptul că: anarhia de astăzi este prezentată în mod fals ca fiind democrație, mijloacele mass-media sunt toate aservite și nu prezintă corect realitatea, distrugem cu o plăcere nebună tot ce s-a construit bun până acum, inclusiv în comunism. Programul este doar o ,,rețetă" pentru îndreptarea lucrurilor, care ne spune ,,ce trebuie să facem", el fiind doar o ,,organizare de șantier" ce nu necesită bani ci doar voința de a fi implementat, ne lipsește disciplina și ordinea și, mai ales, un conducător cu dragoste de neam, de țară, de adevăr și de dreptate. A fost înaintat tuturor instituțiilor de conducere ale acestei țări, Președinție, Parlament, Guvern, Academie etc., etc., neprimind până acum, de nicăieri, niciun răspuns.

Consistente au fost și dezbaterile în care persoane de diverse vârste, profesii, pregătire,

și-au exprimat punctul lor de vedere față de program, venind cu completări, adăugiri, extinderi, ce ar trebui introduse în cuprinsul lui.

Domnul PRUNAȘ CRINIȘOR a opinat că ar fi necesară reintroducerea infracțiunii de subminare a economiei naționale, selectarea tuturor persoanelor cu funcții de conducere după unele norme morale, separarea bisericii de stat, diminuarea termenului de ,,secret de stat" dat pentru prea multe acte și documente, tocmai pentru îngrădirea aflării adevărului.

Domnul GANEA VIOREL a punctat, cu argumente puternice, rolul mai mare care ar trebui să i se dea în program învățământului, culturii, cercetării, emancipării oamenilor al căror nivel de cunoștințe este în continuă scădere.

Domnul NISTOR MAN ne-a oglindit trista realitate a momentului, nemunca, hoția, lașitatea din toate mediile și domeniile, motiv pentru care este necesară o schimbare, ce nu poate veni decât de la punerea în practică a unor asemenea proiecte.

Domnul TRIPON AVRAM a opinat că până acum fiecare am arătat cu degetul spre alții, acum este momentul să arătăm cu degetul spre noi, pentru a ne putea lepăda de toate păcatele ce ne-au îndulcit existența, să facem și să participăm la o dezbatere amplă a acestui program, inclusiv prin intermediul internetului, să-i dăm amploarea pe care o merită. Un prilej imediat ar fi Tabăra de Creație de la Tg.-Mureș, care își va deschide porțile la 10.08.2017.

Domnii HAGEA MARCEL și POL VASILE au fost de părere că trebuie lărgită baza de cunoaștere în rândul oamenilor cinstiți și corecți, cu funcții de conducere, care ar putea determina o schimbare, un suflu benefic cunoașterii în amănunt a programului. Întrucât niciun partid nu va accepta să pună în dezbatere națională acest program, este nevoie să uzăm mai mult de referendum, cel care va putea crea o opinie națională favorabilă schimbării. Momentul lansării acestui program ar putea deveni unul istoric, cu condiția cunoașterii conținutului său și a ralierii noastre la ideile sale.

Și de această dată, persoanele interesate de acest program, din Prefectură, Consiliul Județean, Primărie, Inspectoratul Școlar, Administrație, Cultură etc., au lipsit cu desăvârșire. Sperăm că nu va fi departe clipa când mătura istoriei va face curat în ograda țării.

Lasă un comentariu