TOP 10 DESTINAȚII DIN LUME - 2016

Distribuie pe:

Bangkok, capitala și cel mai mare oraș al Thailandei, a devenit cea mai populară destinație de vacanță din lume în anul 2016, devansând Londra. Capitala Thailandei, cunoscută drept „orașul îngerilor", a ocupat acest loc onorant într-un top realizat de Mastercard, întrecând astfel orașe precum Paris și Dubai, alte atracții celebre ale lumii, notează „Daily Mail".

În fiecare an, Mastercard adună toate datele legate de călătorii și le analizează pentru a identifica ce orașe au fost cel mai mult vizitate de turiști. Se iau în calcul banii cheltuiți pe biletele de avion, cumpărăturile realizate în destinațiile respective plus alte cheltuieli necesare oricărei călătorii.

Urmează pe locul 2 - Londra, pe 3 - Paris, care a pierdut mulți vizitatori față de anii precedenți din cauza atentatelor teroriste. Pe locurile următoare - 4, 5 și 6 s-au clasat Singapore, New York și Istanbul.

Topul este completat de Dubai care cu 9,89 milioane turiști străini ocupă locul 7, de Kuala Lumpur, capitala Malaeziei - locul 8, Hong Kong - locul 9 și orașul spaniol Barcelona, locul 10.

Londra - rămâne cea mai vizitată destinație europeană cu 15,96 milioane vizitatori străini și venituri de 16,3 miliarde de dolari de la turiști, potrivit revistei americane Forbes.

Bucureștiul nu a fost specificat în top 20 cele mai importante destinații turistice din 2016.

Lasă un comentariu