Tuberozele, tărâm al iubirii de frumos

Distribuie pe:

În zilele de 5 și 6 august, în comuna Hoghilag, aproape de Sighișoara, a avut loc „Sărbătoarea tuberozelor" , manifestare dedicată unei culturi florale unice, în felul ei, în România. După ce, cu ani în urmă, un sas de prin partea locului a adus din Germania câțiva bulbi din această plantă, cu timpul, cultivarea tuberozei a devenit o preocupare a comunității locale, 25 de familii ocupându-se, în prezent, cu creșterea și perpetuarea acestei specii, care este și aducătoare de venit, afirmă primarul comunei, inginerul silvic Nicolae Lazăr.

Evenimentul a avut loc în curtea interioară a bisericii evanghelice, în jurul căreia gospodarii satului au înființat culturile de flori, iar un parfumier celebru, anume invitat, a lansat, cu acest prilej, un parfum de tuberoze.

Potrivit primarului Nicolae Lazăr, dacă anul trecut, la prima ediție, s-au bucurat de prezența a peste 500 de vizitatori, anul acesta numărul lor a trecut bine de câteva mii, oameni veniți din mai toate colțurile țării, bucuroși să vadă că într-o comună ardelenească localnicii și-au aflat rostul cultivând flori. 

Lasă un comentariu