ORI SALARIAT, ORI PENSIONAR!

Distribuie pe:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că în coaliția de guvernare s-a decis să se modifice legislația în vigoare, astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru, cu ministrul Muncii și cu ceilalți miniștri este următorul lucru: ca, odată cu trecerea la pensionare și pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista și posibilitatea reangajării pe același post, pe aceeași funcție sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apți de muncă, rămân la muncă", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că măsura va viza toate aceste cazuri și nu va acționa doar pe viitor:

„Trebuie o situație la zi pentru că sunt în multe instituții ale administrației centrale și locale persoane care cumulează pensia și salariul și evident măsura nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea".

Legea se va modifica în așa fel încât să nu poată să funcționeze acest sistem „dual" de cumulare a pensiei cu salariul.

„Nu e corect. Nu poți să ai și venituri salariale și pensie. Dacă te simți inapt pentru a continua munca și vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi", a spus Tăriceanu.

Coaliția de guvernare pregătește interzicerea cumulării, la stat, a pensiei cu salariul, însă trebuie să găsească cadrul legislativ de aplicare a măsurii.

„Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face și modificări pe OUG, vom decide", a mai spus Tăriceanu.

Lasă un comentariu