NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! ,,Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite"

Distribuie pe:

Cea de a doua sesiune de depunere a cererilor pentru Schema de ajutor de stat ,,Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite", aferentă submăsurii 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite", din cadrul PNDR 2014-2020 a fost lansată recent. Aceasta se va desfășura în perioada 21 august - 6 octombrie 2017. Implementarea va reveni Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Sesiunii îi sunt alocate 50.000.000 euro. Sprijinul financiar se va acorda pentru înființarea de plantații forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție.

Identificare terenurilor care urmează a fi împădurite reprezintă prima etapă în accesarea sprijinului. ,,În acest sens, MADR invită potențialii beneficiari să solicite eliberarea Notei de constatare la Centrele județene APIA, începând cu data publicării pe site-ul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a Ghidului solicitantului actualizat. Potențialii beneficiari trebuie să aibă în vedere că Proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră, în vederea avizării, cu cel puțin zece zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Documentul precizează și că sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole și neagricole, sub forma a două prime:

Primă de înființare a plantațiilor forestiere (care acoperă și costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire - acordată pentru toți beneficiarii schemei) și Primă anuală (pentru o perioadă de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întreținere și îngrijire a plantației forestiere și pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi - acordată în funcție de categoria de beneficiar și tipul de teren).

Deținătorii publici și privați de teren agricol și formele asociative ale acestora pot fi beneficiarii Schemei de ajutor de stat ,,Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite".

 

Lasă un comentariu