O SĂRBĂTOARE TRADIȚIONALĂ - „TÂRGUL BĂILOR"

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca în prima duminică a lunii august, în comuna Ideciu de Jos, din județul Mureș, să se desfășoare o tradițională sărbătoare intitulată „Târgul băilor".

Și în această duminică de 6 august 2017, în această localitate, prin grija Consiliului Local și a Primăriei, primar Lucian Feier, s-a desfășurat sărbătoarea cu numele de mai sus, care se pierde în negura vremurilor.

Această sărbătoare s-a deschis cu o expoziție-târg, unde au fost expuse obiecte de artizanat, costume naționale, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare, reprezentanții târgoveților fiind din diferite localități ale județului nostru.

Din cauza unei ploi care a ținut cam vreo două ore, programul a fost decalat tot cu atâtea ore. După ploaie, primarul localității, cu eșarfa tricoloră, s-a adresat celor prezenți spunând: „Vă mulțumesc pentru că ați rămas cu noi până la această oră și vă garantez că nu veți regreta".

Un punct important al acestei sărbători a fost înmânarea unor diplome familiilor care au conviețuit o jumătate de secol împreună, ele sunt: Szilágyi Sándor, Fodor Alexandru, Simon Bela, Uifălean Gavrilă și Emeriaș Gavrilă, după care a urmat premierea elevilor, de la școala din această localitate, care au încheiat anul cu note mari.

După acest moment a urmat, în prezentarea comicului Sorin Tănase, de la Satu Mare, un frumos program artistic, cu soliști de muzică populară și Ansamblurile de dansuri „Clăcașii" și „Floarea de nu-mă-uita", din Ideciu de jos, și „Junii Călimanilor", din Toplița Română.

Rând pe rând, soliștii de muzică populară și ansamblurile, într-o anumită ordine, au urcat pe scena în aer liber din apropierea ștrandului și au prezentat atât cântece populare, cât și dansuri din zonele folclorice din care au provenit.

Sonorizarea a fost asigurată de firma Cristiano Sound-line din Târgu-Mureș.

Printre invitați au fost Alexandru Câmpean, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Cristian Chirteș, deputat, și alții care, din cauza intemperiilor, după o oră de așteptare, au plecat pentru că erau așteptați în altă parte.

Manifestarea de duminică s-a încheiat cu focuri de artificii.

Lasă un comentariu