PRIORITĂȚILE CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ PROIECTELE DE REABLITARE A DRUMURILOR INTERJUDEȚENE

Distribuie pe:

Drumurile de legătură cu alte județe sunt prioritare pentru CJ Mureș.

Consilierii județeni, întruniți în ședință extraordinară, luni, 7 august a.c., au votat câteva modificări procedurale pentru investiția cu finanțare europeană a proiectului ,,Reabilitare DJ 106 Agnita - Sighișoara".

Proiectele privind reabilitarea drumurilor județene Agnita-Sighișoara și Ungheni -Târnăveni sunt prevăzute în Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2014-2020.

Președintele CJ Mureș, dl Peter Ferenc, a explicat că e vorba de 3 poduri, deja reabilitate, care trebuiau scoase din proiect, pentru ca acesta să devină eligibil.

Acest proiect se află în faza de verificare, alături de un alt proiect, care face referire la drumul Ungheni-Târnăveni, limită cu județul Alba.

,,Deoarece aceste poduri deja sunt reabilitate, comisia de evaluare ne-a cerut să fixăm exact pozițiile kilometrice ale acestor poduri, între care nu vor fi intervenții pe bani europeni (...). Acest proiect este în valoare de 52 de milioane de lei, este o colaborare cu CJ Sibiu (...), Agnita-Sighișoara - este vorba de o porțiune din județul Mureș și o porțiune din județul Sibiu (...), fiind un drum foarte circulat, și sperăm că după evaluare va fi câștigător și vom realiza această investiție (...). Inclusiv e vorba de proiectul Ungheni-Târnăveni pentru care, după ce se va finaliza această fază de evaluare, se va da verdictul dacă este sau nu eligibil, după care se va decide suma în care se încadrează aceste proiecte. Noi sperăm să intre ambele proiecte la finanțare", a explicat dl Peter Ferenc.

Referitor la proiectele în derulare și la cele viitoare, președintele CJ Mureș, Peter Ferenc, a punctat: ,,Sunt alte trei tronsoane unde deja s-au finalizat măsurătorile topografice, urmează studiile de fezabilitate, urmând ca în anul următor să ne apucăm de lucru pe aceste drumuri. Bineînțeles că merg mai departe cele pe proiecte europene. Ceea ce ar trebui să realizăm doar cu județele limitrofe sunt peste 50 de kilometri de drumuri, ca să putem spune că avem toate drumurile interjudețene măcar aduse la nivel de drum circulabil."

 

Lasă un comentariu