„Baladele verii" au răscolit munții

Distribuie pe:

Cea de a IV-a ediție a Taberei de creație și divertisment, Baladele verii, s-a desfășurat sub semnul cărții, „Biblioteca de vacanță" la Lăpușna, în perioada 2 - 6 august 2017.

Gazde bune, la înălțime, și la propriu, și la figurat, Castelul regal de la Lăpușna și Tabăra pentru copii.

Organizatori - Primăria Municipiului Reghin și Consiliul Local, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maior", revista „Vatra veche" cotidianul „Cuvântul liber", Asociația Culturală „Casa dinainte", iar ca PARTENERI: Primăria și biblioteca din Ibănești, ONG-uri și persoane fizice, mass-media.

Participanți: terapeuți, scriitori, artiști plastici, muzicieni, profesori și elevi.

Programul manifestărilor au inclus: Festivitatea de premiere la Concursul de creație CREDO -poezie religioasă, conferințe pe teme de terapii complementare și astrologie - ateliere demonstrative, recitaluri de poezie și muzică, prezentări de carte, vernisaje expoziții de pictură naivă, icoane, drumeții și jocuri sportive.

Suntem tentați să spunem despre această a IV-a ediție a „Baladelor verii" doar pentru că ne e cea mai proaspătă în memorie. În acest caz, nu doar timpul este judecător, ci și faptele.

Sorina Bloj, managerul întregii manifestări, s-a întrecut pe sine, oferind participanților oportunități culturale, științifice și de recreere de excepție, în condițiile în care a trebuit să armonizeze câteva zeci de participanți, de așa manieră ca toată lumea să fie mulțumită.

Între manifestările culturale ale proiectului un loc aparte l-a avut Festivalul-Concurs de Poezie religioasă „Credo", ajuns la ediția a XVII-a, care, într-un maraton cultural-artistic de aproape patru ore, a oferit clipe memorabile participanților.

Lasă un comentariu