Târnăveni - Centru regional antigrindină

Distribuie pe:

Centrul Regional Antigrindină din Transilvania va fi amplasat la Târnăveni pentru că în zonă sunt, frecvent, fenomene meteo extreme, informează cei de la tirnaveni.ro. Sumele necesare construirii și dotării acestui obiectiv provin de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), valoarea creditelor de angajament contractate fiind în sumă de 16 milioane de lei. Președintele Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, Gheorghe Căunei, a declarat pentru Radio Târgu-Mureș că fondurile sunt alocate, este în derulare procedura de achiziții, iar lucrările de construcție vor începe în această toamnă.

Centrul va proteja culturile și infrastructura din Transilvania de fenomene meteo extreme pe o suprafață de circa un milion de hectare.

În aceeași ordine de idei, surse din cadrul MADR informează că, în cadrul Programului de realizare a sistemului național antigrindină, sunt operaționale 34 de puncte de lansare (rachete ce conțin iodură de argint), acoperindu-se o suprafață de 500.000 de hectare, cu o creștere de 78% față de anul 2017.

Sursa foto: madr.ro 

Lasă un comentariu