Premii în bani pentru elevii cu media generală 10 la examenele naționale

Distribuie pe:

Conform unei hotărâri adoptate zilele trecute de Guvern (în urma proiectului inițiat de Ministerul Educației Naționale), din acest an, absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat vor primi stimulente financiare. Se dorește astfel aprecierea performanțelor realizate. Conform deciziei executivului, fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a va primi 1 000 de lei. Absolvenților de liceu care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017 li se vor da 3 000 de lei .

,,Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020, unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației Naționale.

La nivel național, beneficiază de stimulentul financiar 137 de absolvenți de clasa a XII-a (care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017) și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a (care au finalizat EN VIII cu media 10). 

Lasă un comentariu