Premii în bani pentru elevii cu media generală 10 la examenele naționale

Conform unei hotărâri adoptate zilele trecute de Guvern (în urma proiectului inițiat de Ministerul Educației Naționale), din acest an, absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat vor primi stimulente financiare. Se dorește astfel aprecierea performanțelor realizate. Conform deciziei executivului, fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a va primi 1 000 de lei. Absolvenților de liceu care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017 li se vor da 3 000 de lei .

,,Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020, unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației Naționale.

La nivel național, beneficiază de stimulentul financiar 137 de absolvenți de clasa a XII-a (care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017) și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a (care au finalizat EN VIII cu media 10). 

Lasă un comentariu