De ce nu are guvernul bani?

Distribuie pe:

Românii „trăiesc tot mai bine" (urarea lui T. Băsescu lansată când era președinte: „să trăiți bine") în condițiile când șase luni și jumătate dintr-un an muncesc pentru stat, mai exact spus plătesc sute de impozite și taxe, bani care intră la buget de unde se împart cum și cui vrea guvernul și „ayatollahul" Dragnea, președintele PSD.

Aceasta este explicația că de 27 de ani s-au construit autostrăzi doar pe hârtie, că nu mai producem aproape nimic (întreprinderile au fost vândute și transformate în fier vechi, și acesta exportat), învățământul și sistemul sanitar, agricultura (noroc că circa 2-3 milioane de hectare le-au cumpărat și le lucrează străinii) sunt în aer, să nu mai vorbim de comerț, care aparține multinaționalelor ce „colectează" banii românilor prin vânzarea mărfurilor aduse din import (circa 70%) și cei de la putere s-au trezit că nu au bani să plătească salariile majorate ale bugetarilor și pensiile celor peste cinci milioane de pensionari.

Cabinetul Tudose (Darius Vâlcov) a greșit calculele cu veniturile fixate să le colecteze ANAF și fondurile de miliarde de euro din care, deocamdată, nu s-a obținut nimic, astfel că pentru a face rost de bani s-au „fabricat în regim de urgență" zeci de ordonanțe prin care se majorează accizele la carburanți, iar plata TVA va trebui să se facă a doua zi de la întocmirea facturii, nu în 25 a lunii următoare ca până acum, neținându-se cont de problemele și încurcăturile pricinuite cu schimbarea softurilor, a caselor de marcat și a firmelor mici care vând produse diferite privind cota de TVA etc., etc. Probabil că domnul Vâlcov, specialistul în finanțe și programe de guvernare ale PSD, consilierul personal al domnului Dragnea, a gândit toate aceste „măsuri geniale", noaptea în cimitir, unde primea pungile cu bani drept favoare din partea celor cărora le oferea contracte plătite din banii publici.

Și uite-așa s-a ajuns ca România să aibă cea mai mare creștere economică dintre cele 27 de țări ale Uniunii Europene, datorită consumului de produse importate și nu producției interne, bazată pe creșterea productivității muncii.

Efectul majorării salariilor bugetarilor și pensiilor este exact ca circuitul apei în natură care se produce sub formă de cerc. Rezultatul este egal cu zero, deoarece creșterea PIB-ului se bazează, în general, pe consum, pe mărfurile importate (circa 70%) nu pe cele realizate în țară, pe plus valoare, și astfel profitul realizat din veniturile mai mari ale românilor pleacă afară în conturile multinaționalelor ce alimentează supermarketurile din România, care de șase ani, precum și 27 de bănci nu realizează profit, nu plătesc la stat nimic pentru că îl trimit la băncile mamă din țările lor. Exemplu: în primele șase luni din acest an cantitatea de produse alimentare importate s-a dublat față de aceeași perioadă din 2016, cu toate că producția agricolă a fost bună!

Concluzia: de unde bani la buget pentru a se acoperi cheltuielile și pentru a se stopa creșterea deficitului și inflația, încât guvernul să nu mai recurgă la împrumuturi cu dobânzi mari ce vor trebui plătite de urmașii noștri?

 

Lasă un comentariu