CEREMONIA PREDĂRII-PRIMIRII COMENZII I.S.U. ȘI A DRAPELULUI DE LUPTĂ

Distribuie pe:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Horea" al Județului Mureș a organizat vineri, 11 august, a.c., în Piața Teatrului din municipiul Târgu-Mureș, ceremonia militară de predare-primire a comenzii inspectoratului, precum și a drapelului de luptă.

La ceremonie au participat importante personalități: dl dr. Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, col.ing. Daniel Dragne - Inspector General al IGSU, col. Cezar-Mihai Damian - adjunct al Inspectoratului general al IGSU, dl dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, dl Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, alături de Inspectori șefi ai I.S.U. din întreaga țară, foști Inspectori șefi, deputatul Marius Pașcan, șefi ai instituțiilor descentralizate și deconcentrate de la nivelul județului Mureș.

Ceremonia a început cu prezentarea onorului și raportului persoanei oficiale - dl dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a urmat trecerea în revistă a formației și intonarea Imnului Național al României.

Col.ing. Daniel Dragne, Inspector General al IGSU, a dat citire decretului prezidențial, precum și ordinului ministrului Afacerilor Interne, de trecere în rezervă a domnului general de brigadă - doctor inginer Dorin Oltean și ordinului Inspectorului General de împuternicire a domnului lt.col. Călin Handrea în funcția de Inspector șef al I.S.U. Mureș.

În continuare, s-a desfășurat ceremonia de predare-primire a comenzii inspectoratului, precum și a drapelului de luptă.

Dl Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în alocuțiunea sa l-a felicitat pe dl Dorin Oltean, pentru tot ceea ce a făcut pentru acest județ, și a remarcat buna colaborare, reușind să deschidă mai multe unități în județul Mureș. A ținut să-l felicite și pe noul Inspector șef al I.S.U. Mureș, lt.col. Călin Handrea.

Dl dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, adresându-se asistenței, a mărturisit sentimentul de emoție de care este copleșit, în continuare spunând: ,, Orice carieră a unui om are un început, are o desfășurare și are un final, iar finalul de astăzi pentru dl general Dorin Oltean este un final de carieră strălucită, iar în cei aproape trei ani de când sunt prefect al județului Mureș, dl general Dorin Oltean a fost unul dintre cei care mi-au fost mereu alături, a fost un tovarăș de nădejde. Un om cu putere de muncă extraordinară, cu multă omenie, „un om pus în slujba cetățeanului 24 de ore din 24". A adresat felicitări atât fostului Inspector șef, cât și actualului numit, exprimându-și convingerea că I.S.U Mureș va continua aceeași optică, va rămâne unul din Inspectoratele de elită din țară, asigurându-l pe noul Inspector șef, lt.col. Călin Handrea, de întreaga colaborare. Cu această ocazie, prefectul județului Mureș, dl dr. Lucian Goga, i-a înmânat dlui Dorin Oltean o plachetă în semn de aleasă prețuire pentru anii dedicați intervenției profesioniste în situații de urgență, din partea Instituției Prefectului.

Gen. de brigadă Ion Burlui - I.S.U. „Bucovina" al județului Suceava, gen. de brigadă Gheorghe Popa - I.S.U. „Dobrogea" al județului Constanța, col. Daniel Marian Dragne, Inspector General al IGSU, au ținut alocuțiuni în care au remarcat activitatea fostului Inspecor șef, felicitându-l totodată și pe actualul numit în funcția de Inspector Șef al I.S.U. Mureș, lt.col. Călin Handrea.

Dl dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a remarcat profesionalismul dl general Dorin Oltean, „a lăsat o amprentă importantă, prin noi subunități deschise în ultima perioadă, noi puncte de lucru care nu fac decât să fie mai aproape de cetățean." Privind în viitor, dl dr. Raed Arafat s-a arătat optimist, văzând în noul șef I.S.U. Mureș un bun profesionist.

Vizibil emoționat de încărcătura evenimentului, fostul șef I.S.U. Mureș, general de brigadă, Dorin Oltean, a mulțumit asistenței pentru încrederea și cuvintele de felicitare adresate, dar în special familiei se simte dator să mulțumească pentru sprijin și înțelegere.

Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Inspectoratului, precum și a drapelului de luptă, s-a încheiat cu defilarea efectivelor Inspectoratului. Onorul a fost prezentat de dl lt. col. Călin Handrea, împuternicit Inspector Șef al I.S.U. „Horea" al județului Mureș, urmat de lt.col. Cristian Buhăianu prim adjunct al Inspectorului șef. În continuare, a defilat Garda de onoare a inspectoratului, sub comanda cpt. Lazăr Cristian, urmată de un pluton de cadre de la reședința unității sub comanda lt.col. Daniel Lazăr - împuternicit adjunct al Inspectorului șef. Sub comanda comandantului de detașament lt Mihai Gagy, au defilat salvatorii de la Detașamentul de pompieri Târgu-Mureș, iar Detașamentul de pompieri Reghin - a fost reprezentat de un pluton de cadre, sub comanda lt. Sorin Ciungan. De asemenea, au defilat salvatorii de la Detașamentul de pompieri Sighișoara - sub comanda mr. Cristian Porav, iar sub comanda comandantului de secție lt.col. Radu Vasile, au prezentat onorul pompierii de la secția de pompieri Târnăveni. Pompierii de la secția de pompieri Sărmașu, sub comanda slt Alin Moldovan, a încheiat defilarea și ceremonia militară.

Lasă un comentariu