ICOANA MAICII DOMNULUI ,,PANTANASSA" - LA LOC DE CINSTE

Distribuie pe:

,,Nu pregetați să cereți ajutor Maicii Domnului" - este îndemnul pr. Petru-Laurențiu Sala, preot paroh la Parohia Ortodoxă Târgu-Mureș Orizont, din Livezeni.

În pragul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, sâmbătă, 12 august, a.c., la Biserica ce poartă hramul ,,Intrarea în Biserică a Maicii Domnului", a fost adusă de la Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos, o copie a Sfintei Icoane făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu „Pantanassa". Această Icoană este cunoscută pentru multele minuni săvârșite, mai ales pentru vindecarea persoanelor care suferă de cancer.

La procesiunea de întâmpinare a Icoanei, urmată de Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, au participat sute de credincioși. Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Maicii Domnului Pantanassa au fost oficiate de un sobor de preoți.

Pr. Petru-Laurențiu Sala, preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Târgu-Mureș Orizont, în cuvântarea sa emoționantă, a remarcat: ,,Iată că înainte de Sfânta Mărie Mare, de Adormirea Maicii Domnului, avem această seară binecuvântată de a o avea pe Maica Domnului în casa noastră umilă din Livezeni, unde n-a fost niciodată Biserică Ortodoxă, unde nu este o biserică decât din scânduri, dar există o biserică din sufletele dumneavoastră atât de puternică încât în fiecare Sfântă slujbă veniți de unde puteți: din oraș, din împrejurimile orașului, veniți cu mic cu mare și-I cântați Lui Dumnezeu și Maicii Domnului."

În continuare, a mulțumit familiilor care s-au îngrijit ca această Icoană să poată ajunge la Biserica pe care o păstorește, preoților care au participat la rugăciune cu emoții și binecuvântare, dar nu în ultimul rând comitetului de femei, comitetului parohial, mirenilor care s-au implicat pentru organizarea evenimentului, dar și celor prezenți.

Această Parohie face parte din Protopopiatul Târgu-Mureș, aparține administrativ de municipiul Târgu-Mureș și este situată la ieșirea din municipiul Târgu-Mureș spre Miercurea-Nirajului, pe partea stângă, la baza cartierului rezidențial Orizont.

Încă de la înființarea parohiei, începând cu data de 13 aprilie 2011, postul de preot paroh este ocupat de pr. Petru-Laurențiu Sala.

Localitatea Livezeni este atestată documentar din anul 1505, fiind locuită preponderent de populație de etnie maghiară. Din această cauză, nu a existat niciodată o biserică ortodoxă în localitate.

Majoritatea membrilor comunității Livezeni de religie creștin- ortodoxă sunt persoane tinere, active pe piața muncii, doritoare de existența unui lăcaș de cult ortodox, unde să poată primi servicii religioase.

 

Lasă un comentariu