Papagalul și mărturisirea credinței

Distribuie pe:

A fost odată un patron de crâșmă care avea un papagal. Papagalul le spunea tuturor celor care intrau: „Avem vin și bere".

Trecu timpul și restaurantul a luat foc. Papagalul a scăpat și i-a fost făcut cadou preotului din sat. Acesta l-a pus la una dintre ferestrele casei parohiale, față în față cu ușa bisericii. Atunci când credincioșii intrau în biserică, papagalul le spunea:

- Avem vin și bere.

Preotul îl certa și-l întreba de ce spune aceasta. Iar papagalul i-a răspuns:

- Păi sunt aceiași care mergeau și la cârciumă.

Mulți „creștini drept-măritori", la serviciul lor, la distracțiile lor, în preferințele lor politice… nu se deosebesc de păgâni. Citesc aceeași presă, văd aceleași emisiuni, participă la aceleași spectacole, urmează aceeași modă… Limitează identitatea lor spirituală la doar câteva practici de evlavie. În realitate, poartă aceeași haină pe care o poartă și ceilalți, doar că au pe ici-colo vreun petic ortodox.

A fi ortodox înseamnă mult mai mult. Înseamnă a focaliza întreaga viață - toate fațetele vieții - conform învățăturii Domnului Iisus, pe care ne-o transmite Biserica sa. Se vede credința atunci când studiezi, atunci când muncești, atunci când te îmbraci, atunci când te distrezi… în toate aspectele vieții tale? Nu poți fi ortodox pe jumătate, de tipul „ia de aici și pune dincolo".

Lasă un comentariu