Valabilitatea pașaportului va fi extinsă de la 5 la 10 ani!

Distribuie pe:

După ce Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) a anunțat că dacă nu va fi rezolvată problema cozilor la pașapoarte va depune plângere, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au anunțat că perioada de valabilitate a pașapoartelor se va dubla, respectiv de la 5 la 10 ani.

„Este adevărat că în lunile de vară numărul de cereri depășește cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele județe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creștere semnificativă nu poate fi însoțită și de dublarea numărului de ghișee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de pașapoarte.

Lipsa de personal se resimte și în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiți să prelungim programele de lucru, să amânăm concediile din această vară pentru mulți dintre angajați sau să găsim alternative de spații destinate eliberării de pașapoarte", preciza MAI, într-un comunicat postat pe pagina proprie de Facebook.

La rândul său, Claudia Vasile Catela, directorul Direcției Generale de Pașapoarte, a anunțat că, luni, 14 august 2017, a avut loc o discuție la nivelul conducerii MAI, în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea pașapoartelor la 10 ani pentru persoanele care au peste 25 de ani.

Lasă un comentariu