Ne-am interest pentru dumneavoastră! - Combaterea viespilor

Distribuie pe:

În această perioadă, odată cu coacerea fructelor și a strugurilor, mulți cetățeni se confruntă cu atacul viespilor. Înțepăturile acestor insecte pot fi periculoase pentru om și animale. Dacă la o albină acul rămâne în pielea omului după înțepare, viespea poate înțepa de două-trei ori fără să-și piardă acul. Pentru familiile de albine viespile sunt periculoase, fiindcă intră în cuib, consumă hrana și omoară albinele. Un atac puternic al acestor insecte poate distruge o familie de albine, mai ales dacă aceasta este slăbită. La om, înțepăturile de viespi, pe lângă disconfort, pot provoca alergii puternice la venin. Este recomandat să se aplice comprese reci pe locul înțepat, iar în cazuri grave să se apeleze la medic.

Cum pot fi combătute viespile, specie ocrotită de lege? În podul caselor, acolo unde de obicei își fac cuibul, se vor aplica stropiri cu o soluție cu un insecticid, de preferat din grupa IV de toxicitate, produs pe care îl puteți procura de la Fito-farmaciile din județ. În Piața Armatei („la ruși"), Agrosem impex SRL vă oferă o gamă diversificată de insecticide micro ambalate. Tot aici, ing. Keszeg asigură informații tehnice privind aplicarea tratamentelor și măsurilor de protecția muncii. La fel, la fito-farmaciile din orașele și comunele județului găsiți insecticide. Este recomandabil să vă procurați fiole, cu insecticid micro ambalat, pentru 10 litri de apă.

În stupine se recomandă capcane pentru viespi. Un posibil model, ușor de aplicat, constă din găurirea cu o țigară aprinsă a unui flacon din plastic în care ați introdus un amestec de insecticid, miere de albine și bere. Viespile sunt atrase de acest amestec, intră prin orificiile flaconului și mor.

Lasă un comentariu