În luna iulie, 85 DE INCULPAȚI, CONDAMNAȚI DEFINITIV ÎN BAZA DOSARELOR DNA

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează opinia publică interesată că, în cursul lunii iulie 2017, au rămas definitive 37 de hotărâri judecătorești, prin care au fost condamnați 85 de inculpați, în dosare de corupție instrumentate de DNA.

Printre inculpații condamnați definitiv, se numără un deputat, un secretar de stat în Ministerul Justiției, un președinte de consiliu județean, 3 judecători, un grefier, 2 avocați, un președinte ANAF, 2 manageri de spital, un director instituție media, un director APIA, un inspector-șef de jandarmi la nivel județean, un director ADS de județ, o instituție media și 2 oameni de afaceri.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 85 inculpați variază între 7 ani și 8 luni de închisoare și 1 an și 8 luni cu amânare.

Sinteza hotărârilor definitive de condamnare este publicată ca urmare a faptului că între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, iar DNA a decis publicarea unor informări cu privire la aceste soluții la momentul pronunțării lor, sub formă de comunicate de presă. 

Lasă un comentariu