PRIMUL JANDARM MUREȘEAN DIN COMANDA JANDARMERIEI ROMÂNE A FOST LĂSAT LA VATRĂ

Distribuie pe:

Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Mureș a găzduit, vineri, 11 august 2017, ședința solemnă privind trecerea în rezervă a domnului colonel Cenean Iulius și predarea comenzii Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș. La ceremonia festivă au fost prezente oficialități și cadre active, în rezervă sau în retragere ale Jandarmeriei Mureș.

După o carieră militară de 30 de ani, timp în care a ocupat mai multe funcții de ofițer, în unitățile Jandarmeriei Române la Constanța, Mureș și Covasna, domnul colonel trece în rezervă din postura de împuternicit prim-adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Lt. Chiș Adina, din cadrul Compartimentului Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș, prin comunicatul emis, prezintă C.V.-ul carierei militare a domnului colonel Cenean Iulius:

,,În anul 1987, ca proaspăt absolvent al școlii de Ofițeri București, profil Jandarmi, în grad de locotenent, a fost repartizat la o unitate militară din județul Constanța. După 5 ani, în anul 1992 ofițerul a reușit să se apropie de meleagurile natale și, până în anul 2010, a ocupat diferite funcții, în cadrul Jandarmeriei Mureșene.

Ultimii 12 ani ai carierei militare au reprezentat o ascensiune continuă pentru domnul colonel, acesta ocupând funcții de prim-adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul de Jandarmi Județean (I.J.J) Mureș, împuternicit inspector-șef la I.J.J. Mureș, inspector-șef al I.J.J. Covasna și, timp de 4 ani, comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș.

Pe parcursul carierei a fost recompensat cu mai multe ordine și distincții militare, iar ca o încununare a eforturilor depuse, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, domnul col.(r) Cenean Iulius a fost numit împuternicit prim-adjunct al Inspectorului General și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, drept urmare, atribuțiile i-au fost preluate de domnul col. Kovacs Emil, cel care este în continuare împuternicit comandant al Grupării de Jandarmi Mobile «Regele Ferdinand I» Târgu-Mureș, până la încadrarea funcției."

De asemenea, conducerea unității, cadrele militare și personalul civil din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș îi transmit următorul mesaj:

„Acum, la finalul carierei dumneavoastră, vă destăinuim că suntem onorați că ne-ați fost coleg și asta deoarece sunteți primul și unicul ofițer mureșean care a ajuns pe cea de-a doua poziție în fruntea Jandarmeriei Române. Vă mulțumim pentru tot ceea ce cu strădanie și tenacitate ne-ați învățat, pentru modul în care ați condus destinul acestei mari familii a Jandarmeriei Mobile Mureșene. Vă dorim sănătate și viață lungă!

Avem onoarea să vă salutăm cu deosebit respect, domnule colonel!"- se arată în mesajul conducerii unității, cadrelor militare și personalului civil din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș.

De precizat că domnul colonel Cenean Iulius a fost trecut în rezervă, cu drept la pensie, la împlinirea vârstei și a vechimii în serviciu, începând cu data de 1 august 2017.

 

Lasă un comentariu