60 de posturi vacante de director și director adjunct, în unitățile de învățământ din județul Mureș

Distribuie pe:

După desfășurarea, în luna iunie, a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct de unități de învățământ, în județul Mureș au rămas vacante 60 de posturi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Conform unei Note a Ministerului Educației Naționale, până astăzi, 17 august, cadrele didactice înscrise în Registrul national al experților în management educațional interesate de ocuparea cu prioritate, în anul școlar 2017-2018, prin detașare în interesul învățământului a unei funcții de director sau de director adjunct rămasă vacantă după concurs la o unitate de învățământ depun, la inspectoratul școlar, opțiunea în scris, cu precizarea unității de învățământ și a funcției de care sunt interesate.

După înregistrarea opțiunii, în perioada 21-22 august, cadrele didactice vor susține un interviu în cadrul căruia vor prezenta planul operațional pentru anul 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea. De asemenea, le vor fi testate și cunoștințele privind legislația școlară, raportată strict la nivelul unității de învățământ pentru care au optat.

Durata interviului va fi de maximum 20 de minute. Pentru a promova, candidatul trebuie să obțină minimum 21 de puncte (30 fiind punctajul maxim ce poate fi acordat).

Programarea candidaților se va afișa vineri, 18 august.

Lasă un comentariu