Codul lui Dumnezeu și... Cercetătorii... Bibliei

Distribuie pe:

„În cartea sa, Codul lui Dumnezeu, Gregg Braden emite ipoteza că numele lui Dumnezeu este codificat, la propriu, în fiecare corp uman. Din cercetarile lui Gregg reiese faptul că elementele de baza ale ADN-ului - hidrogen, azot, oxigen și carbon - corespund unor litere specifice din alfabetul ebraic, care se traduc apoi în unul dintre numele originale ale lui Dumnezeu. El crede că, în momentul în care ne vom da seama ca semnătura lui Dumnezeu este conținută în celulele fiecărei persoane de pe Pamânt, omenirea va avea dovada de care are nevoie, pentru a învinge răul cu binele. Dacă numele lui Dumnezeu este conținut în însuși ADN-ul nostru, atunci este logic să credem că EL stă la baza vieții."

Gregg Braden (1954-), scriitor american. Susține în concepția sa că rugăciunea poate avea efecte pozitive, vindecătoare. Cartea „Codul lui Dumnezeu", în anul 2009, a fost pe lista bestsellerului The New York Times

***

„BIBLIA este HARTA LUI DUMNZEU, după care să te ghidezi, să te ferească de fundul mării, să îți arate unde este portul și cum ajungi la el fără să eșuezi pe stânci sau bancuri de nisip".

Henry Ward Beecher (1813-1887), congrenaționalist american, reformator social, luptător pentru abolirea sclaviei, participant la războiul civil din America

***

„Mulți cercetători ai timpului au căutat să-L găsească din punct de vedere istoric pe Iisus Hristos. Noi, însă, ca și primii ucenici ai Domnului, nu avem posibilitatea găsirii istorice a lui Hristos. Noi avem între noi și Iisus, un munte care trebuie trecut. Iar ceea ce este cel mai greu este că muntele este în noi. Și n-ar trebui, după cuvântul lui Hristos, decât credință cât un grăunte de muștar, și-ar dispărea muntele și L-am găsi pe Hristos.

Ne trebuie însă un itinerar lăuntric. Calea credinței este obositoare, dar cu ea începe cărarea. Credința este o asceză a minții."

„Tabor" - 2011, revistă lunară de cultură și spiritualitate românească editată de Mitropolia Clujului, Crișanei, Albei și Maramureșului

P.S. „Doamne, auzit-am de faima Ta și m-am temut de punerile Tale la cale, Dumnezeule! Fă să trăiască în cursul anilor, lucrarea Ta și, în trecerea vremii, fă-o să-ți fie cunoscută! Dar, întru mânia Ta, adu-ți aminte că ești milostiv" (Avacum 3, 2).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu