Dascăli mureșeni: FLORESCU ANCA LOREDANA (POP)

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 22 mai 1987, în orașul Târgu-Mureș, în familia Pop. Părinții ei, Elvira și Viorel, mama - angajată la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, și tatăl ei - maistru lăcătuș la Azomureș. A avut o copilărie petrecută în Sângeorgiu de Mureș, cum și-ar dori mulți copii, fiind singurul copil al familiei și iubit de toată lumea.

Parcursul școlar l-a început la Școala Generală din Sângeorgiu de Mureș, unde a și terminat ciclul gimnazial. Această perioadă i-a rămas în minte și în suflet toată viața, pentru că în cadrul acestei instituții a avut parte de cea mai frumoasă perioadă a școlii. Și-a îndrăgit foarte mult învățătoarea, sentimentul fiind unul reciproc, dânsa fiind persoana care a inspirat-o vocațional, și, de asemenea, colegii de clasă, fiind ca o mare familie timp de opt ani de zile. În toți acești ani a participat la numeroase olimpiade școlare, în special de limba și literatura română, unde a obținut rezultate deosebite. A fost cea care era nelipsită de la festivalurile locale organizate la căminul cultural, în cadrul cărora era pe post de prezentator, solist vocal, și nu numai.

Pentru a-și urma visul de a lucra cu copiii preșcolari, pe care i-a îndrăgit de când se știe, urmează timp de patru ani cursurile Liceului Pedagogic ,,Mihai Eminescu", din Târgu-Mureș. De asemenea, a urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității ,,Babeș Bolyai", Cluj-Napoca, extensia Târgu-Mureș. La sfârșitul celor trei ani de studii frecventați la zi, a susținut lucrarea de licență. Și-a continuat studiile de masterat în domeniul Managementul Resurselor Umane, în cadrul Universității ,,Dimitrie Cantemir", finalizându-le în anul 2013.

În învățământ a debutat în anul 2007, la Grădinița cu program prelungit din Sângeorgiu de Mureș, unde a avut-o ca mentor și model de urmat profesionist și devotat meseriei, pe doamna director Letiția Bărăian. Își amintește și acum, cu emoție în suflet, de prima zi când și-a cunoscut copiii din grupă, copii care au acceptat-o și au îndrăgit-o din prima clipă. De atunci și-a dat seama că într-adevăr acesta este visul și drumul pe care trebuie să-l urmeze, fiind copleșită de iubirea, inocența, puritatea și emoția descoperite în copilașii de la grădiniță.

A urmat examenul de titularizare în anul 2008, iar din anul 2009, este profesor preșcolar în cadrul Grădiniței cu program prelungit ,,Manpel" din Târgu-Mureș. În anul 2009 a obținut examenul de definitivare în învățământ, iar în anul 2013 a obținut Gradul didactic II.

A participat alături de copiii pe care-i instruiește la numeroase concursuri și festivaluri ale preșcolarilor, unde a obținut locuri fruntașe. În activitatea zilnică, este tot timpul preocupată de noutățile din domeniu și organizează diverse activități extracurriculare și extrașcolare. Relația cu părinții copiilor este una foarte bună, fiind apreciată de aceștia.

Doamna Anca Florescu, este de părere că atunci când faci din suflet ceea ce faci, nu există oboseală și anxietate.

Acasă, în sânul familiei, clipele de iubire și le împărtășește cu soțul ei, Vlad Florescu cu care s-a căsătorit în anul 2011, de la care a învățat că viața trebuie trăită într-un mod cât mai simplu și cât mai frumos. De asemenea, a mai învățat de la soțul ei că visele mici se îndeplinesc mai ușor și mai repede, decât visele mărețe pe care, probabil, nu ajungi să le îndeplinești vreodată.

 

Lasă un comentariu