A treia ediție a Școlii de Vară: „Crede, trăiește, iubește", la Parohia Ortodoxă Reghin - Iernuțeni

Distribuie pe:

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 1-15 august 2017 s-au desfășurat activități cultural-religioase cuprinse într-un proiect educațional: Școala de Vară „Crede, trăiește, iubește" pentru copiii și tinerii din Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni, benefice pentru biserică, școală, și comunitate. Această Școală de Vară a cuprins activități de cunoaștere și păstrare a tradiției noastre creștine, a istoriei poporului nostru, activități literar-religioase, desene, quilling, pictură pe sticlă, desene pe lemn și piatră, pricesne, concursuri „karaoke", activități sportive și jocuri interactive. Activitatea de bază a constat în pictarea de icoane pe sticlă îmbinată cu atelierele literare - poezie și cântare religioasă, precum și participarea activă în fiecare seară la slujba Paraclisului Maicii Domnului.

Beneficiarii acestor activități au fost aproximativ 30 de elevi de diferite vârste. În ziua de 15 august, copiii au susținut un program artistic dedicat Maicii Domnului cu ocazia prăznuirii hramului bisericii noastre, „Adormirea Maicii Domnului", fiindu-le acordate apoi diplome, cărți de citit și dulciuri. Au fost sfințite icoanele pictate pe sticlă, fiind purtate apoi de copii în sânul familiei.

Această Școală de Vară nu ar fi fost desăvârșită fără sprijinul voluntarilor (prof. Petrescu Mărioara, prof. Bold Minodora, prof. Greble Mihaiela, educatoarea Moldovan Claudia, prof. Batin Anuța, dl Petrescu Claudiu și dra Cotfas Paula), care alături de doamna preoteasă Chiorean Ana Maria s-au dedicat trup și suflet copiilor.

Ne dorim să fie păstrată aceeași relație bună cu Biserica și cu preoții, să fie o unitate lucrătoare, vie, spre izbândă și întărire în misiunea pentru Hristos!

Lasă un comentariu