Românii singuri, cei mai mari consumatori de carne!

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), consumul mediu lunar de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu țările dezvoltate, ajungând, în anul 2016, la 3,39 kilograme pe persoană.

„Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2016, de 3,39 kg, în ușoară creștere față de anul 2015. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg pe persoană lunar, în creștere față de anul anterior cu 0,02 kg pe persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg pe persoană.

Gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg pe persoană lunar, carne proaspătă, și respectiv 6,53 kg pe persoană lunar, carne proaspătă și preparate din carne).

Pe de altă parte, pâinea și produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate.

Pe ansamblul gospodăriilor, în anul 2016, consumul mediu lunar de pâine și franzelărie a fost de 8,24 kg pe persoană (8,38 kg pe persoană în anul 2015), însemnând anual 98,9 kg pe persoană (100,6 kg pe persoană în 2015). Consumul cel mai scăzut de pâine și produse de franzelărie s-a înregistrat la gospodăriile de agricultori (7,99 kg pe persoană)", se arată în analiza INS.

 

Lasă un comentariu