EMILIA AMARIEI, PE PODIUMUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE POEZIE PATRIOTICĂ „SUFLET ROMÂNESC"

Distribuie pe:

La două zile după lansarea, la Târgu-Mureș, a volumelor de versuri Nu ne mai vrea pământul și Datori cu o țară, Emilia Amariei își reconfirmă valoarea și forța artistică în peisajul liric național: poeta din Idicel a obținut premiul al doilea la ediția din acest an a Concursului Național de Creație Lirică Patriotică SUFLET ROMÂNESC - „Poiana lui Mihai", Gorj.

Concursul, ajuns la cea de-a patra ediție, a fost organizat în cadrul manifestării „Pelerinaj de suflet românesc", desfășurată sub genericul „2017 - Centenar Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu".

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 13 august, la Poiana lui Mihai, județul Gorj, iar poeziile premiate vor vedea lumina tiparului în antologia „Suflet românesc", a cărei lansare va avea loc marți, 22 august.

Emilia Amariei este membră a filialei mureșene a Ligii Scriitorilor Români (președinte - Mircea Dorin Istrate). Are în pregătire un nou volum de versuri, Tăceri răscumpărate.

„Sunt tare fericită. Este onorant acest premiu, ca o recunoaștere pentru poezia mea", ne-a mărturisit poeta, pe care, la rândul nostru, o felicităm din tot sufletul!

 

Lasă un comentariu