SĂ ȚINEM MINTE!

Distribuie pe:

Am aflat cu mare bucurie vestea că poeta EMILIA AMARIEI, membră a Ligii Scriitorilor Români-filiala Mureș, pe care am considerat-o de la bun început ca fiind una dintre cele mai bune poete din cadrul filialei noastre, a obținut recent PREMIUL II la Concursul Național de Creație Lirică Patriotică, concurs organizat în fiecare an de Consiliul Județean Gorj. Iată că filiala noastră nu se dezminte atunci când este considerată a fi, la numai 2 ani de la înființare, cea mai bună și mai valoroasă filială a LSR din țară și străinătate. Doamnei Emilia Amariei, trăitoare într-un sat uitat de lume din județul Mureș, mai mult în necazuri decât în bucurii, Dumnezeu i-a dat un dar neprețuit, harul poeziei. Păcat că grijile cotidiene și robia străinătății o limitează a scrie atât cât ar putea, dar și așa, recenta lansare a cărților sale la Tg.-Mureș ne dezvăluie un talent de care cu siguranță vom mai auzi și ne vom mândri cu el în viitor.

Menționez, de asemenea, faptul că în acest an poeta, jurnalista, eseista MARIANA CRISTESCU a primit din partea Academiei de Filologie a Braziliei titlul de DOCTOR HONORIS CAUZA, iar ceilalți membri ai filialei noastre au obținut, până în prezent, 36 de premii la concursurile la care au participat. De asemenea, Liga Scriitorilor Români a acordat pentru anul 2016 PREMIUL PENTRU ROMAN scriitorului TRAIAN DUȘA și PREMIUL PENTRU DEBUT elevei ANTONIA RAȘCU, ambii membri ai filialei noastre.

Acum nu este vremea poeziei, dar cu siguranță că ea va veni odată, într-un timp, mai îndestulată și mai plină de simțire, iar atunci, cineva va descoperi și promova valorile pe care societatea de astăzi le ignoră.

Sincere felicitări membrilor filialei noastre!

Lasă un comentariu