Aeroportul Transilvania… rămâne în aer!

Distribuie pe:

Compania Wizz Air anunță, într-un comunicat dat publicității (wizzair.com) că, din cauza nefinalizării lucrărilor de la pista Aeroportului Transilvania, restricțiile operaționale se prelungesc, iar zborurile planificate la / de la Târgu-Mureș vor fi operate de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și ne străduim să minimalizăm efectele negative ale acestei situații", se arată în comunicat. Clienții cu rezervări, afectați de suspendarea temporară a serviciilor Wizz Air la baza de la Târgu-Mureș, vor fi contactați și vor beneficia de rambursarea integrală a rezervării, de Wizz Credit sau de o nouă rezervare, cu titlu gratuit, iar pasagerii care aleg să călătorească de la Cluj-Napoca își vor rezolva, pe cont propriu, transferul de la Târgu-Mureș la Aeroportul Avram Iancu.

„Compania noastrăeste un partener de încredere pentru Târgu-Mureș, unde avem un avion și personal local, iar anul acesta ne-am fi așteptat la îmbunătățirea pistei. Ne pare rău să constatăm că, în continuare, pista nu îndeplinește condițiile de siguranță, motiv pentru care zborurile au fost mutate la aeroportul din Cluj-Napoca, până la o notificare ulterioară. Așteptăm cu nerăbdare reluarea operațiunilor la Târgu-Mureș, în 2018, odată cu finalizarea lucrărilor", informează Wizz Air.

Reamintim că zborurile operate de Wizz Air de la Târgu-Mureș au fost suspendate anul trecut în noiembrie, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a pistei. La finele anului, Consiliul Județean Mureș a aprobat contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile (credit) în valoare de 77 de milioane de lei pentru reparația capitală a pistei Aeroportului Transilvania, în vederea reluării curselor aeriene. Oficialii aeroportului estimau, la vremea respectivă, că lucrările vor fi terminate în aproximativ 10 luni, adică în septembrie 2017, dar nu excludeau eventuale contestații sau piedici în calea procedurilor vizând realizarea acestui obiectiv.

 

Lasă un comentariu