CAMPANIE DE INFORMARE - ATENȚIE, ȘOFERI!

Distribuie pe:

Biroul Asiguratorilor Auto din România, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Poliția de Frontieră, Asociația pentru Promovarea Asigurărilor și Academia Titi Aur, au inițiat un ghid, care face parte dintr-un proiect-pilot de informare a șoferilor în legătură cu pașii pe care trebuie să îi urmeze în cazul producerii unui accident auto în străinătate.

Astfel, prin intermediul unor pliante distribuite în trei dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei în perioada verii: Vama Veche, Negru Vodă și Nădlac, proiectul are ca scop informarea conducătorilor auto care părăsesc teritoriul României prin aceste puncte.

Campania începe azi, 24 august, a.c., și va dura până pe 29 august 2017. Programul distribuirii pliantelor este următorul: 24 și 25 august - punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, 26 și 27 august - punctul de trecere a frontierei Vama Veche, 28 și 29 august - punctul de trecere a frontierei Nădlac.

Vorbind despre scopul campaniei, președintele BAAR, Mădălin Roșu, a declarat:

„Obiectivul BAAR, instituția în ale cărei atribuții intră gestionarea asigurării Carte Verde, este informarea corectă și completă a conducătorilor auto cu privire la drepturile, dar și obligațiile pe care le au atunci când călătoresc în străinătate și sunt implicați într-un accident auto. Prin intermediul acestei campanii ne-am propus să venim în sprijinul șoferilor, oferindu-le un ghid complet care conține informații ușor de înțeles și aplicat. Este prima campanie în acest sens demarată de BAAR și cu siguranță vor urma multe alte inițiative orientate pro-client", a declarat Mădălin Roșu, președintele BAAR.

De asemenea, Adrian Marin - președintele UNSAR, a menționat importanța și rolul pe care îl are educația financiară și rutieră, dorindu-se o scădere semnificativă a numărului de accidente rutiere de pe străzile din România: „Educarea și informarea corectă a consumatorilor este o prioritate și o preocupare constantă a UNSAR. Astfel, implicarea în această campanie a venit ca un demers firesc: dorim să oferim consumatorilor de asigurare toate informațiile de care au nevoie despre produsele utilizate. Acest proiect dă startul unor campanii de informare a clienților și ne dorim ca, împreună cu toate instituțiile partenere, prin punerea în comun a eforturilor, să contribuim la creșterea nivelului de educație financiară și rutieră și, desigur, în câțiva ani să se înregistreze o scădere semnificativă a numărului de accidente rutiere de pe străzile din România".

Pliantele conțin detalii despre asigurarea Carte Verde, țările unde aceasta este valabilă, precum și modul în care poate fi utilizată, în cazul producerii unui accident auto în afara granițelor țării.

 

Lasă un comentariu