România, Dumnezeu și... Nădejdea

Distribuie pe:

1. „A FI FĂRĂ DUMNEZEU, necesită o doză mult mai serioasă de credință, de compromisuri intelectuale și de optimism vesel care pierde contactul cu terenul solid al datelor obiective pe care realitatea observabilă le pune la dispoziție. De fapt, ateismul este, și el, tot un fel de religie care încearcă să ofere un răspuns pertinent întrebărilor profunde și neliniștitoare ale omului. Numai că, pus față în față cu datele incontestabile ale realului, ateul constată că nu poate merge până la capăt pe afirmațiile pe care le face. Mai devreme sau mai târziu se va împiedeca de înseși argumentele sale șubrede. EU NU AM DESTULĂ CREDINȚĂ CA SĂ FIU ATEU". „NU E UșOR SĂ FII ATEU"! (Ionuț Pintea-Recenzia cărții).

Norman Geisler & FrankTurek, „Nu am destulă credință ca să fiu ateu"

Norman Geisler (1932-), scriitor, profesor. A scris singur sau în colaborare aproximativ 60 de cărți. A predat cursuri la nivel universitar timp de aproape 40 de ani și a conferențiat în toate statele ce compun SUA, precum și în alte 25 de țări. Deține un doctorat în filosofie.

Frank Turek - (1927-), deține două diplome de masterat și un doctorat în domeniul apologeticii.

***

2. „Ce putem noi să facem pentru ROMÂNIA? Să fim oameni buni, adică creștini curați, smeriți, sinceri, iubitori de oameni, iubitori de Dumnezeu, iubitor de țară, iubitor de neam, de tot ce e sfânt și curat. Să fim oameni de rugăciune. Cu ea facem ceva, fără ea nu facem nimic. FĂRĂ DUMNEZEU NU PUTEM FACE NIMIC BUN. Să fim oameni care mergem regulat la Biserică, să avem duhovnicul nostru, să ne mărturisim și să ne împărtășim regulat. Să vedeți după aceea cât de frumos se derulerază viața. Îți găsești serviciu, termini facultatea, găsești o fată bună, găsești pace și liniște în casă și societate".

Ioanichie Bălan (1930-2007), preot, monah la mănăstirea Sihăstria, scriitor bisericesc

***

3. „Viața omului este întocmai ca o corabie care se poartă pe valurile vieții și de multe ori se primejduiește de furtuna ispitelor. De n-ar avea omul ancora nădejdii, atunci ar fi biruit de valuri totdeauna. Fără sprijinul acesta sufletesc omul nu ar ajunge niciodată la limanul mântuirii." „Profeții și mărturii ".

Ioan Iacob Hozevitul (1913-1960), preot monah athonit, scriitor bisericesc

P.S. „Adu-Ți aminte Doamne de poporul Tău, pe care l-ai câștigat de la început. Izbăvit-ai toiagul moștenirii Tale, muntele Sionului, acesta în care ai locuit. Ridică mâinile Tale împotriva mândriilor lor, până la sfârșit, că rău a făcut vrăjmașul în locul cel sfânt al tău. Și s-au fălit cei ce Te urăsc pe Tine în mijlocul locului de prăznuire al Tău, pus-au semnele lor drept semne." (Psalm 73, 2-5)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu