„LIMBA ROMÂNĂ"

Distribuie pe:

Revista „Limba Română" a apărut la Chișinău în anul 1991 și este primul proiect al oamenilor de cultură de pe ambele maluri ale Prutului. Este un proiect care adună în jur românii din afara granițelor, care trebuie să cunoască limba română, literatura, cultura și civilizația românească.

Redactorul-șef, Alexandru Bantoș și soția sa Ana Bantoș, redactor la Radio România Chișinău, sunt sufletul acestei publicații românești de la Chișinău.

Într-un interviu, redactorul-șef Alexandru Bontaș, scriitor, publicist, editorialist, spunea: „Este o revistă pentru Basarabia, o revistă pentru toți cei aflați în afara țării care trebuie să cunoască limba, literatura, cultura și civilizația românească, aceasta a fost misiunea noastră, iar prin intermediul revistei să adunăm în jurul acestei instituții de cultură, românii din Republica Moldova, din afară și, bineînțeles, românii din România pentru că „Limba Română", trebuie să spun acest lucru, a fost primul proiect românesc al oamenilor româno-român și un proiect al oamenilor de cultură, de știință din Republica Moldova. Aceasta a fost făcută cu sprijinul multor oameni de cultură, scriitori, publiciști de la București, de la Iași, de la Sibiu, de la Cluj, de la Baia Mare și din Republica Moldova. Revista noastră reușește să apară din auspiciile Academiei Române".

„Limba română este patria mea", iar regretatul poet basarabean, Grigore Vieru, spunea: „știu că limba română la noi nu este altceva decât o candelă plăpândă. Dar marele Shakespeare zicea: „Nu este destul întuneric în tot universul ca să stingă lumina unei plăpânde candele".

Lasă un comentariu