TABĂRA DE PICTURĂ ,,LACUL VERDE"

Distribuie pe:

Tabăra de pictură ,,Lacul Verde" din comuna Ernei a ajuns la ediția a VIII-a. Tabăra este organizată de familia Markos, în Pensiunea Sysi, care găzduiește 18 artiști: Tudor și Alexandra Meiloiu, Mihai Florin și Doina Mosescu din București, Cristian și Simona Pascale din Galați, Marta Deleanu și Cornel Vana din Turda, Cristina și Liviu Ciocă din Câmpulung Muscel, Aurel Gârjoabă din Curtea de Argeș, Grigore Stan din Târgoviște, Balazs Krisztina, Mera Maria, Orban Ferencz și Klara Pădurean din Mureș și Tutte Nicolau din Finlanda. Timp de două săptămâni, au creat, inspirându-se din peisajul mureșean local, dar și din cele văzute în deplasările de la Lunca Bradului și satul Gledin din județul Bistrița-Năsăud, precum și din municipiul Târgu-Mureș, unde au participat la vernisajul expoziției de pictură de la Palatul Culturii, sala ,,Deisis" a artistului Cornel Vana.

Vernisajul lucrărilor va avea loc sâmbătă, 26 august, ora 18, la sediul taberei, în prezența oficialităților locale și a iubitorilor de artă mureșeni.

Din partea Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, participă doamna Maria Carmen ștefănescu, secretar general, care va susține invitațiile de aderare a primăriilor din Sângeorgiu de Mureș, Ernei și Reghin la activitățile asociației.

Lasă un comentariu