Sănătatea minții

Distribuie pe:

Ca orice om cu mintea întreagă, m-am gândit că e binevenit să-mi petrec viața mai mult în mijlocul naturii. Astfel mi-am construit o casă de vacanță, pe Valea Mureșului, unde, împreună cu soția, ne simțim fericiți, ne încărcăm bateriile, va să zică întinerim și ne însănătoșim, atât mental, cât și fizic.

Putem afirma că trăim a doua tinerețe, ne regenerăm, simțim că ne aflăm, cu adevărat, în „Grădina Maicii Domnului".

Vorba lui Tudor Mușatescu - în viață joacă teatru numai cei care n-au niciun rol. Mihai Eminescu, printre altele, mai spunea că „Egalitatea nu există decât în matematică". Molier afirma că orice calități am avea, lumea se uită numai la defecte. Nu pot să uit afirmația lui George Orwel, „Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice". Dându-mi seama de cele spuse anterior, aici, la casa de vacanță, am renunțat la emisiunile TV și ascultăm doar emisiuni radio.

Mai nou, am descoperit postul de radio „Antena Satelor". Este foarte plăcut ce se transmite la acest post de radio. Emisiunile sunt un adevărat divertisment, 24 de ore din 24.

Cele mai interesante, plăcute, educative și relevante sunt emisiunile de seară, între orele 20-22, când se dezbat diferite subiecte împreună cu specialiști și publicul auditor - prin telefon. Prin aceste emisiuni se descoperă mentalitatea oamenilor, caracterul lor. Incredibil, dar adevărat! În seara zilei de 7.08.2017 (lunea), mi-a fost dat să aud de la un clujean că manelele primează, o să fie ascultate mai mult decât cântecele populare care au o conotație sexuală. Eu cred că e tocmai invers, confirmându-se și din pozițiile luate de moderatorul emisiunii, cât și ale publicului. În textele manelelor se găsesc expresii triviale, pornografice, cu multe tente de a influența în sens negativ. Deci, în conținutul lor nu-i un gram de educație, nu exprimă trăirile poporului român, care s-a născut odată cu doina.

Folclorul românesc, tradițiile noastre populare sunt o comoară a sufletului românesc. Muzica populară exprimă trăirile sufletești și simțirile venite din inima românilor.

Cântecele și poezia noastră românească sunt o vioară ce ne întrețin.

E adevărat că e izbăvitor râsul în țara asta nenorocită? Râsul e izbăvitor. Punct. Cred asta din toată ființa mea și iubesc o porție bună de râs, până la lacrimi, mă curăță. Cine nu iubește asta? E izbăvitor hazu-de-necaz, în țara asta nenorocită, că altfel am înnebuni.

Râd din când în când, de reclame, seriale, de facebook și de lucruri cu care oamenii rezonează ușor.

Nu mă arunc foarte tare, momentan, nu am dobândit suficientă încredere.

„Omule, cât trăiești

Nu e bine să te năcăjești

Caută pacea și liniștea

Și atunci vei avea tot ce dorești."

Lasă un comentariu