Copiii, Cartea și... Dumnezeu

Distribuie pe:

„Știindu-mi propria mea poveste cu Dumnezeu și credința creștină, știind despre perioada când eram al nimănui, am avut grijă ca pe copiii mei să-i racordez din când în când la credință, cu diverse ocazii cât se poate de comune, de obișnuite: sărbătorile religioase mari: Paști, Crăciun, Rusalii, sărbătorile de nume, diverși sfinți, botezuri, cununii, înmormântări, la care, fără să vrei, participi; I-am făcut să gândească la raționamentul creștin, le-am oferit o motivație, fără însă, să-i împing, fără să-i forțez, fără să-i condiționez în vreun fel".

Mircea Tudor (1957 - ), inventator, după ce a câștigat în martie 2009 Marele Premiu al Salonului de Invenții și Produse noi de la Geneva, cu unanimitatea voturilor celor 82 de membri ai juriului pentru crearea ROBOSCANULUI și a fost desemnat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale WIPO din cadrul ONU, drept Inteligența tehnologică nr. 1 a lumii

***

„În anul 1561, 30 ianuarie, Diaconul CORESI, tipărește Tetra evangheliarul, scris cu 156 de ani înainte, de călugărul Nicodim, însă Coresi s-a bazat pe vechile traduceri românești ale Sfintei Scripturi, cu adaptările făcute de preoții de la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului, unde funcționa și prima școală din România, din anul 1495. În epilogul cărții se menționează că aceasta a fost tipărită „SĂ FIE POPILOR RUMÂNEȘTI SĂ ÎNȚELEAGĂ SĂ ÎNVEȚE RUMÂNII CINE-S CREȘTINI. TOȚI SFENȚII PĂRINȚI OARE VLĂDICI, OARE EPISCOPI, OARE POPI SĂ NU-I JUDECE, ÎNAINTE DE A CITI CARTEA".

Diaconul CORESI (cca. 1510-cca.1583), A fost slujitor al Bisericii Ortodoxe în misiunea de diacon, traducător și meșter tipograf român originar din Târgoviște. Este editorul primelor cărți tipărite în limba română.

A editat în total 35 de titluri de carte, tipărite în sute de exemplare și răspândite în toate ținuturile românești, facilitând unitateta lingvistică a poporului român dar și apariția limbii române literare.

***

„Cunoașterea lui Dumnezeu fără a nu vedea nimicnicia noastră, dă naștere la trufie. Cunoașterea nimicniciei, fără aceea a lui Dumnezeu, dă naștere la nădejde. Cunoașterea lui Iisus Hristos este cea mai bună căci în ea găsim pe Dumnezeu și nimicnicia noastră."

Blaise Pascal (1623-1662), matematician, fizician, filosof, conducător de doctorat, membru în Academia Franceză de Științe

PS. „Milă vouă și pace și iubirea să se înmulțească! Iubiților, punând toată râvna să vă scriu despre mântuirea cea de obște, simțit-am nevoie să vă scriu și să vă îndemn ca să luptați pentru credința dată sfinților, odată pentru totdeauna. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuți, care de mai înainte au fost rânduiți spre această osândă, schimbând ei harul Dumnezeului nostru în desfrânare, și care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân și Domn, pe Iisus Hristos". (Episola Iuda 1, 2-4)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu