TABĂRA NAȚIONALĂ DE MUZICĂ VOCAL-INSTRUMENTALĂ

Distribuie pe:

În perioada 21-27 august 2017, municipiul nostru a găzduit cea de-a patra ediție a taberei specificată mai sus.

Tabăra a fost organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în colaborare cu Palatul Copiilor din Târgu-Mureș, director profesoara Iolanda Cătinean, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

După ce cei 70 de elevi și tineri din toată țara și-au însușit învățarea și aprofundarea elementelor de tehnică și artă muzicală, atât instrumentală cât și vocală, au prezentat la Sovata vineri, 25 august 2017, un spectacol de care s-au bucurat mulți din partea celor prezenți, apoi sâmbătă, 26 august 2017 au prezentat același spectacol în amfiteatrul din Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș.

De la directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, economist Iuliana Rus, am aflat: „Am reușit ca ieri, 25 august 2017, să ducem copiii la Sovata, să vadă locațiile noastre. Ei au fost primiți bine, iar președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferencz a fost, ca de obicei, alături de noi."

La această tabără au participat cadrele Marinica Ifrim (Moinești), Daniela Elena Hrișan (Mediaș), Iulian Tufescu (Luduș), Simona Gabriela Crețan (Craiova), Raluca Apolzan, Anca Bărbulescu și Cristian Mâti (Târgu-Mureș), Ioan Mureșan (Telciu-Bistrița), Olga Pal (Luduș) și Ovidiu Pasc (Târnaveni).

Cei doi prezentatori Bianca Vlad și Antonio Pican au invitat pe scenă, într-o anumită ordine, soliștii vocali și instrumentali, dansatorii care au prezentat în fața publicului spectator frumoase cântece populare românești, dar și jocuri care au reprezentat zonele din care au venit. Spectacolul a început cu muzică de fanfară interpretată de fanfara de la Telciu (Bistrița) sub conducerea profesorului Ioan Mureșan. După acest moment, pe scenă au urcat soliștii și instrumentiștii, dansatorii care au prezentat spectatorilor frumoase cântece oltenești, ardelenești și moldovenești. Un cuvânt aparte se cuvine grupului vocal „Moineșteanca" (Moinești), „Cununița" (Craiova") „Plaiuri mureșene" (Târgu-Mureș) care, sub conducerea profesoarei Martinica Ifrim (Moinești), au interpretat câteva cântece populare și patriotice.

Spectacolul s-a încheiat cu „Imnul taberei" pe versuri compuse de profesorii taberei și pe muzica „Epilog" din care redăm o strofă „Binele și Răul ca-n povești se vor juca/ Și cu muncă, în vacanță, facem muzica, / Niciodată, nu uitați, toți puteți cânta/ Niciodată, nu uitați, toți puteți cânta." La sfârșitul spectacolului toți participanții la tabăra națională de muzică vocal- instrumentală au primit, din partea organizatorilor, câte o diplomă.

A fost o după-amiază frumoasă cu tineri și copii frumoși și talentați ca Bianca Vlad (Vălenii de Munte) și alți soliști despre care, sperăm, vom mai auzi.

Lasă un comentariu