CÂT DE CORUPTĂ, DE IMORALĂ ESTE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ DE AZI!

Distribuie pe:

Stau și mă crucesc, câte poate face setea de putere într-o țară așa-zisă săracă, dar pe care cei care ar vrea să o conducă știu că ea mai poate fi „mulsă" bine, încă ani buni de acum înainte. Acum iese la iveală toată mizeria, ipocrizia, minciuna, lașitatea, de care e în stare un politician pentru a ajunge, prin ori ce mijloace, la „masa cu bucate" mult râvnită de el și de toți ai lui. Se încearcă totul, fără scrupule, se denaturează adevărul până dincolo de limita rușinii, se uită bunacuviință, demnitatea, ranguri, prietenii, cutume, se atacă obsesiv, aducând în discuție probleme vechi, lămurite deja, totul, dar absolut totul numai pentru a murdări, împroșca cu lături adversarul, pentru a crea în jurul acestuia un zid de neadevăruri care să impresioneze opinia publică, străinătatea și pe toți cei care nu au acces direct la surse de informare și nu participă la dezbaterea ce încearcă să se încropească pentru aflarea adevărului.

Hoțul strigă în gura mare cât îl țin puterile: hoții!!!, scăpați-ne de ei! Și, ca de fiecare dată cei care au fost până mai ieri la guvernare și au scufundat țara în mizerie și sărăcie vor din nou să ajungă în jilțul puterii, fără nici cea mai mică umbră de rușine pentru tot răul făcut acestui năpăstuit popor, ba din contră, lăudându-se, de câte ori au ocazia, că au deja un program de guvernare care va duce țara pe culmi nemaivăzute de progres și civilizație. Ce tablou jalnic, grețos, oribil, care este de fapt oglinda fidelă a realităților din acestă țară. În el suntem cu toții implicați, fără excepție, pentru că noi, cu votul nostru, am creat această clasă politică atât de murdară, abjectă și coruptă, pentru că, după ce am văzut de ce sunt în stare unii dintre ei, i-am mai ales încă o dată, ba chiar de mai multe ori la rând, fără să-i măturăm definitiv de pe scena politică.

Suntem o națiune jalnică, pe care politica și mai ales jocurile ei murdare au schimbat-o definitiv. Ea, politica, a născut ambiții, patimi, vise de mărire, de îmbogățire, de putere, dezbinând acest neam, sărăcindu-l de valorile lui morale ancestrale, născând și întreținând hoția generalizată, lipsa respectului față de legi, multe dintre ele făcute tocmai pentru a sluji interesele cuiva anume aflat în acel moment la guvernare. Toate partidele au făcut la fel, s-au spurcat între ele, s-au amenințat cu pușcăria, au făcut dezvăluiri nedemne, după care s-au pupat și au coabitat împreună ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, pierzându-și în acest fel orice urmă de demnitate, verticalitate, ba chiar și principiile politice definitorii care le individualizau și le separau ireconciliabil până atunci.

Până mai ieri mai aveam ceva speranțe că justiția umană va putea îndrepta lucrurile, mai ales atunci când ea, justiția, s-a apucat să ancheteze cazurile grave de corupție aflate „la păstrare" de câțiva ani buni, în așteptarea unor momente când ar fi trebuit ca țara să știe că începe timpul lucrului bine făcut. Dar și aici, ca peste tot și toate câte le-am vrut a fi făcute bine în această țară, s-a sărit calul. Și asta pentru că, o mână de oameni interesați, aflați la conducerea justiției române, aleg, instrumentează și condamnă cum vor și pe cine vor ei, chiar și oameni complet nevinovați sau împotriva cărora nu există dovezi concludente, ci doar urme de suspiciuni. În acest mod și justiția română va începe să se descalifice și să-și piardă orice urmă de credibilitate, de verticalitate, de împarțialitate și e păcat de speranțele ce ni le-am pus în ea.

Și atunci mă întreb, așa cum de mii de ori v-ați întrebat poate și domniile voastre, cititorii acestui ziar liber și independent care prezină opiniile tuturor, noi în cine să mai credem? Pe cine să votăm ca să reprezinte interesele noastre, a celor mulți, masa aceasta amorfă, ușor influențabilă de minciunile lor, mașina de vot care azi -mâine nu mai e necesară pentru că oricum votul se falsifică în favoarea cuiva? Greu răspuns, pentru că prea puțini mai sunt cei rămași curați, iar aceștia nu prea au nicio putere în momentul de față. Dacă ar fi să gândim drept, aproape că nu există nici o persoană publică care să nu poată fi condamnată pentru o faptă penală, dacă se caută și se răscolește puțin prin viața acestuia, ceea ce dovedește cât de coruptă, de stricată, de imorală este societatea românescă în ansambul ei.

Tocmai de aceea răspunsul la aceste întrebări este atât de greu de dat. Doar după ce se va curăța clasa politică de toți cei care fac doar politica banului în interes personal, după ce se va curăța justiția de cei care fac justiție politică, după ce economia capitalistă va fi făcută doar după legile ei proprii, când interesul general al acestui neam truditor pe ce a mai rămas din marea lui moștenire trecută va prevala interesul particular, doar atunci societatea românescă se va însănătoși și va merge pe propriile picioare. Când se va întâmpla asta? Doar atunci când va veni un alt Ștefan, un alt Mihai, un alt Țepeș-Vodă care să ardă cu fierul roșu rana răului, doar atunci neamul acesta se va vindeca și curăți de toate bolile sale. Că așa a fost dat de când lumea ca toate cele mari în istoria unei națiuni să se facă doar sub conducerea fermă a unor oameni mari. Păcat că națiunea română este condusă astăzi de oameni mici, neimportanți pentru a fi reținuți de istorie. Ne merităm soarta, pentru că nu suntem în stare să ridicăm dintre noi un om adevărat.

 

Lasă un comentariu