Expo: Ligia Coman, „Corola de minuni"

Distribuie pe:

La Instituția Prefectului - județul Mureș, în prefața ședinței Colegiului Prefectural de azi, de la ora 9,45, va avea loc vernisajul expoziției de pictură purtând semnătura Ligiei Coman.

Autoarea se află la a doua expoziție personală, după debutul la Galeria „Unirea" din Târgu-Mureș.

Lucrările din această expoziție sunt o selecție din cele mai reprezentative, circumscrise temei.

„Corola de minuni" , spune Ligia Coman, profesor de biologie la Liceul „Josph Haltrich"din Sighișoara, este despre lumini și umbre, văzut și nevăzut, pământ și cer. În câteva cuvinte, o expoziție în care culoarea răsare din pensulă, șpaclu, și chiar mai mult, degetele sunt cele care modelează emoțiile mai vechi sau noi. Fiecare tablou făcut în tehnici combinate, are câte o poveste. Istorii încă neîngăduite sufletului, pentru că ele trebuie descoperite pas cu pas, de către ochiul iscoditor, mereu în căutare de frumos și de mistic.

Am pus în fiecare nuanță prezentă în „Corola de minuni" un gând de iubire, o frământare pe care fiecare o are. Dar tot zbuciumul a făcut ca pasărea Pheonix, să învețe privitorul, că viața începe de la primul pas și prima răsuflare. Mai mult, dacă vei privi tablourile, vei fi surprins că gândul omului se relevă prin fiecare linie sau punct".

Expoziția va fi prezentată de dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, și Nicolae Băciuț. Acesta din urmă va susține un moment liric dedicat „Zilei Limbii Române".

Lasă un comentariu