Revista revistelor VATRA VECHE 7/2017

Distribuie pe:

Un nou număr din revista de cultură „Vatra veche", redactor-șef Nicolae Băciuț, în linia celor cu care ne-a obișnuit, densă și de mare diversitate și tematică și a semnăturilor.

Semnalăm din sumar: „Vatra veche dialog" cu Augustin Buzura și A.I. Brumaru, de Nicolae Băciuț, Vatra veche dialog cu Florin Șuțu (cu ale cărui lucrări este ilustrat numărul), de Veronica Pavel Lerne.

I.L. Caragiale - exilul berlinez, de Catinca Agache, Modelul de existență al lui Eugen Simion, în viziunea lui Mihai Cimpoi, de Florian Copcea, Filologi clujeni. Semicentenarul unei promoții prestigioase, de Anca Sîrghie, Mihai Ursachi în actualitate, de Noemi Bohmer, Restituiri. Anton Cosma, critic literar, de Ela Cosma; la „Vitrina": Ion Brad, între tradiție și modernitate, de Laura Costina Tudoroiu; Cronici literare: Nichita Stănescu, de Gabriela Căluțiu Sonnenberg, Anotimpuri creștine (Vasile Man), de Cristina Sava, Poeme recente (Răzvan Ducan), de Ioan Marcoș, Madrigale. Marius Ianuș/s. Poezia, de Darie Ducan, Starea de grație a poemului (Nicolai Tăicuțu), de Lucian Mănăilescu, Poezia ca sabie de Toledo (Victoria Milescu), de Diana Dobrița Bîlea, Grădina japoneză (Marina Cușa), de Mirela Savin, Călători prin tranșeele unei jumătăți de soare (Gina Zaharia), de Tudor Cicu, Între bocet și epitalam (Ion Roșioru), de Diana Dobrița Bîlea, Proiect de semiotică psihosocială (Gabriel Stan), de A.I.Brumaru, Ficțiune și umor (Adrian Georgescu), de Iulian Dămăcuș, Excepționalitate stilistică (Bianca Tămaș), de Darie Ducan, Tabăra damnaților (Gheorghe Andrei Neagu), de Corneliu Vasile, După război (Ion Topolog), de Luminița Cornea, Printr-o lume posibilă (Hedi S. Simon), de Mihai Batog-Bujeniță, Răscumpărarea păcatelor, de Paul Leibovici, Un „instigator": Ion N. Oprea, de Vasile Filip, O altă formă de revoluție (Iulian Cătălui), de Florin Șindrilaru, Atât de aproape Asia (Adriana Stoica), de Nicolae Băciuț.

Poeme de Lazăr Lădariu, Nicolae Băciuț, Melania Cuc, Bianca Marcovici, Armina Flavia Adam, Macrina Viorica Lazăr, Laurian Lodoabă, Angela Melania Cristea, Diana Elena Burlacu.

La „Documentele continuității": Florian Medrea, un apărător al Marii Uniri, de Alexandra Medrea, Argument pentru Transilvania sufletului meu..., de Ioan-Aurel Pop, Ardealul, pământ românesc, de Silvia Urdea, Convorbiri duhovnicești cu Î.P. S. Ioan, de Luminița Cornea.

Alte articole: Amvon. Tristețe fără limite, de pr. Gheorghe Șincan, Dă, Doamne, bine, de Luminița Ignea, Asterisc. Dor de duhul cel de obște (Alexandru Lascarov-Moldovanu), de Livia Ciupercă, Biblioteca Babel. Emily Dickinson, de Carmen Scarlet, Trei frați, de Carol Feldman, Asterisc. În Principiu, de Puiu Răducan, Puncte de vedere. Fericirea poate fi construită, de Silvia Urdea, Manualul omului, de Traian-Dinorel D. Stănciulescu, Starea prozei. Ultimul sfat, de Ion Dincă, Excelsior. Doctor de rupuri și suflete (Diana Elena Burlacu), de Nicolae Băciuț, Cartea de teatru. Theatrum in fabula (Maria Stoica), de Ion Topolog Popescu, Literatură și film. Să nu furi lumina altora, de Alexandru Jurcan, De la un clasic citire: Neculai Darie, Lumea lui Larco, de Vasile Larco, Curier, Scrisori din Paris. Scrisori din Scoția de Simina Lazăr.

Lasă un comentariu