CÂNTATUL AMELIOREAZĂ SIMPTOMELE MALADIEI PARKINSON

Distribuie pe:

Specialiștii americani în kinesiologie (știința mișcării), de la Universitatea de Stat din Iowa, citați de descopera.ro, susțin că terapia prin muzică îi ajută pe bolnavii de Parkinson.

„În studiul nostru, am ținut, săptămânal, ședințe de terapie prin muzică pentru pacienții diagnosticați cu Parkinson. La fiecare ședință, oamenii au trecut printr-o serie de exerciții vocale și au încercat să fredoneze anumite melodii.

Astfel, prin cântat, pacienții utilizează aceiași mușchi care îi ajută la înghițit și respirație, două funcții afectate de boala Parkinson.

Beneficiile nu se opresc însă aici. Pacienții și familiile lor au observat că această activitate le schimbă dispoziția și îi ajută să învingă stresul și depresia.

Cercetarea nu a încercat să îi facă pe acești bolnavi cântăreți mai buni, ci i-a ajutat să își întărească mușchii care controlează înghițirea și funcția respiratorie.

Se știe că boala Parkinson este o tulburare cronică și progresivă a mișcării.

Aproape un milion de americani trăiesc cu această boală. Cauza apariției ei nu este cunoscută încă, iar în prezent nu există niciun tratament care să o poată vindeca. Cu toate acestea, anumite medicamente și intervenții chirurgicale, îi pot ajuta pe bolnavi să gestioneze simptomele, care includ tremurul mâinilor, al brațelor, al picioarelor, al maxilarului și al feței, încetinirea mișcării, rigiditatea membrelor, probleme de echilibru și de coordonare a mișcării.

Iată, însă, că o activitate cât se poate de plăcută, așa cum este cântatul, îi ajută cu adevărat pe bolnavii de Parkinson", afirmă experții americani. 

Lasă un comentariu