VINERI, 1 SEPTEMBRIE 2017, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

• Începând cu ora 10, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, de pe strada Crinului Nr. 30 A, are loc cea de-a patra ediție a evenimentului social și cultural ZIUA PORȚILOR DESCHISE, organizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș. Șeful Centrului, domnul Ovidiu Baghiu, le recomandă specialiștilor invitați și vizitatorilor să poarte discuții prietenești cu beneficiarii, să viziteze generoasele spații de cazare, de tratament și destindere puse la dispoziția beneficiarilor, expozițiile pregătite pentru acest eveniment, să participe la programele cultural-artistice prezentate de beneficiari sub îndrumarea angajaților.

·• La ora 19, debutează prima, din cele trei zile ludușene ale culturii maghiare, cu o degustare de vinuri și o seară de cântece de petrecere, la restaurantul Jumbo, de pe strada Pieței Nr. 1. A doua zi, sâmbătă, 2 septembrie, este rezervată campionatului local de fotbal și tenis de masă, vernisajului expoziției de grafică a profesoarei Antoniu Meda și serii de dans pentru tineri. Duminică, 3 septembrie, sărbătoarea cuprinde slujbe religioase oficiate în biserica reformată din cartierul Ecken și la cea romano-catolică din Luduș, concursul de gătit gulaș, distracția copiilor în locurile de joacă din oraș, iar de la ora 14, un bogat program alcătuit din teatru de păpuși, arii din opere, dansuri și cântece populare maghiare, avându-l ca invitat de onoare pe solistul Varga Miklos, din Ungaria.

Evenimentul este sponsorizat, în principal, de Primăria și Consiliul Local Luduș.

·• În cea de-a treia zi calendaristică a toamnei, 3 septembrie, Ludușul găzduiește, în spațiul pieței săptămânale, trimestriala Expoziție de păsări și animale mici, crescute de mureșeni, dar și de pasionați din întreaga Transilvanie. Organizată de domnul Sebastian Avram, președinte al filialei din Luduș a Asociației de profil din România și sponsorizată de Primăria și Consiliul Local Luduș, expoziția oferă participanților prilejul să-și etaleze exemplarele de elită, iar vizitatorilor, majoritatea copii însoțiți de părinți, să admire și să cumpere păsărele sau animăluțe care să le bucure clipele de intimitate.

 

Lasă un comentariu