Și Ambasada SUA la București este îngrijorată de modificarea legilor Justiției!

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și-a exprimat, printr-un comunicat de presă, îngrijorarea față de preconizatele modificări la legile Justiției, prezentate, săptămâna trecută, de Tudorel Toader.

„Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România se bazează pe angajamentul față de valorile democratice, buna guvernare și consolidarea statului de drept, întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune. Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic și independent, precum și de procurori independenți, care pot urmări activitățile infracționale, fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiție.

Statele Unite ale Americii au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august 2017, cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale", precizează Ambasada SUA, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu