PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA - Competiția Mondială de Descarcerare și Prim Ajutor

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Interne - Carmen Dan, a participat, joi, la Competiția Mondială de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se desfășoară în perioada 30 august - 3 septembrie, a.c., la Târgu-Mureș.

Cu acest prilej, și-a arătat bucuria că România găzduiește pentru prima oară o competiție de o asemenea anvergură. De asemenea, a spus că se simte onorată pentru că are prilejul de a participa, dar, în același timp, este o onoare și pentru țara noastră de a organiza World Rescue Challenge - WRC.

„Este o onoare și o bucurie pentru mine să mă aflu alături de această competiție. Este o competiție care pe noi, ca români, ne onorează (...) Mă bucur că pentru prima dată, România găzduiește o competiție de asemenea anvergură.

În continuare, a prezentat statistica primelor 7 luni ale acestui an, când echipele S.M.U.R.D. din întreaga țară au intervenit la peste 200.000 de solicitări de asistență medicală și descarcerare.

A trecut în revistă și eficiența campaniei derulate în țară, de Caravana ,,Fii Pregătit" - proiect de pregătire a populației de a lua măsuri de prim ajutor, precum și măsuri specifice diverselor tipuri de risc. Cu această ocazie, a remarcat impactul pe care îl are Caravana ,,Fii Pregătit", reflectat în numărul mare de persoane din rândul populației, peste 20.000, care au fost instruite în 2016-2017 de personalul specializat din cadrul I.S.U.

Vorbind despre necesitatea ca polițiștii și jandarmii să fie instruiți în acordarea manevrelor de prim ajutor medical, Ministrul Afacerilor Interne - Carmen Dan, a arătat că în prezent 700 de polițiști urmează cursuri de prim ajutor:

,,Până în prezent, avem 700 de polițiști care urmează cursuri de pregătire. Îmi doresc ca aceste cursuri să devină și mai aplicate și să existe un parteneriat (...), pompierii să împărtășească din experiența lor, în cadrul acestor module de pregătire."

Organizatorii invită publicul în Parcul municipal din Târgu-Mureș, pentru a-i susține în competiție pe cei mai buni salvatori din lume. Programul începe la ora 8.00 și ține până seara, la ora 19.00, iar intrarea este liberă!

Lasă un comentariu