BARBA, SCUT EFICIENT ÎMPOTRIVA UNOR AFECȚIUNI GRAVE

Distribuie pe:

Oamenii de știință australieni de la Universitatea din Queensland, citați de descopera.ro, susțin că barba nu reprezintă doar un accesoriu excentric, dedicat exclusiv bărbaților boemi, aventurieri și lipsiți de responsabilități, ci reprezintă un scut eficient împotriva numeroaselor afecțiuni ce pândesc bărbații la tot pasul, cum ar fi cancerul de piele, astmul, răcelile sau chiar îmbătrânirea prematură.

„Părul facial - o barieră naturală împotriva razelor solare nocive. Pe lângă recunoscutele creme de protecție solară, barba oferă protecție suplimentară împotriva efectelor nocive ale razelor solare, ferindu-i pe bărbați de temutul cancer de piele. Atunci când fața este acoperită de barbă sau mustață, persoana în cauză este de trei ori mai protejată împotriva razelor nocive ultraviolete, în comparație cu bărbații bărbieriți, care nu beneficiază de o astfel de protecție suplimentară. În plus, cu cât grosimea și lungimea împotriva vântului și frigului, care pot perturba bariera de protecție a pielii și o pot usca. Foliculii de păr de la suprafața pielii ajută la crearea unui mediu optim pentru ca glandele sebacee să secrete uleiuri protectoare, care au scopul de a echilibra pH-ul pielii.

Barba ține răceala la distanță. Părul facial crescut sub bărbie și gât ajută la creșterea temperaturii corporale, ferindu-i pe bărbați de viroze, răceli și gripe.

Barba previne iritațiile pielii. Bărbieritul înseamnă pentru majoritatea bărbaților iritații ale pielii, tăieturi și piele uscată. De asemenea, bărbieritul reprezintă de regulă principala cauză a infecțiilor bacteriene apărute în zona gurii. Lama de ras poate fi de multe ori cauza apariției iritațiilor, a părului crescut pe sub piele și a foliculitei, o infecție a firului de păr care cauzează roșeața pielii, astfel că o barbă îngrijită poate preveni astfel de probleme", afirmă specialiștii australieni. 

Lasă un comentariu