În acest an, JUDEȚUL MUREȘ A FOST OCOLIT DE CAZURILE DE ENCEFALITĂ CAUZATE DE ȚÂNȚARI

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) transmite că, în conformitate cu datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în sezonul 2017 (9 mai - 30 august 2017) au fost înregistrate 16 cazuri de meningite sau meningo-encefalite cu virus West Nile, din care 6 decese (București - 3, Buzău - 1, Brăila - 1, Olt - 1).

Toate aceste cazuri, depistate și înregistrate în România, sunt cazuri sporadice, iar în momentul de față nu există riscul unei epidemii de amploare.

Totuși, MS le recomandă autorităților locale să ia, cât mai curând posibil, măsuri de dezinsecție în localități, pentru a preveni răspândirea bolii.

Pe județe, situația infecțiilor cu virusul West Nile este următoarea: București - 3 cazuri, Buzău - 1 caz, Brăila - 1 caz, Constanța - 1 caz, Galați - 1 caz, Giurgiu - 2 cazuri, Ialomița - 1 caz, Ilfov - 2 cazuri, Olt - 1 caz, Sibiu - 1 caz, și Vrancea - 2 cazuri.

„80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificați semnele și simptomele de mai jos vă recomandăm să vă prezentați de urgență la cel mai apropiat cabinet medical: febră ridicată, durere de cap intensă, rigiditate a gâtului, vărsături, erupții cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică și slăbiciune musculară.

Ca măsuri de protecție, recomandăm să evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să evitați zonele cu multă vegetație și umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare), să utilizați substanțe chimice de eliminare a tânțarilor, să împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă (prin plase de protecție), să asigurați desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer", ne recomandă Ministerul Sănătății. 

Lasă un comentariu